Att komma till Delhi och framför allt Pahar Ganj, där vi bor, var lite av en chock. Inför Commonwealth Games 2010 har staten bestämt sig att bredda gatan där vi bor vilket innebär att alla affärer etc. som ligger längs vägen har fått offra 2 meter av sina shopar. Detta innebär att att gatan ser ut som det gått en jordbävning, varit krig, Gud har kissat på den samt att någon släppt lös en flock med kor, helt klart en speciell upplevelse.

Första dagen (innan Danne & Max kommit ner) besökte jag Jama Masjid som en stor Moské i mitten av Delhi.

Idag har vi besökt Huyaman’s Tomb, ett mäktigt “begravnings-palats” som har inspirerat Taj Mahal. När vi kommer till platsen börjar vi med att gå fel så vi går in till någon slags “förgravkammare”, som vi  trodde var den riktiga palatsen. Vi går ett varv runt och tycker det är lite häftigt men inte sååå speciellt. Det visade sig dock bara vara en liten fjutt byggnad jämfört med “the real deal” som var ett betydligt mer ambitiöst projekt :)

Det är riktigt klippigt här nere, ca 32 grader och riktigt fuktigt, som tur är har vi AC på rummet. Något vi får betala hela 25 kronor för (!), men väl värda pengarna ;)

Maten har varit över förväntan, igår åt jag chicken curry med “balloon-bread” till middag, och det var så gott att vi gick dit idag igen och åt samma sak igen. Under maten började Danne och Max att svettas våldsamt, var det styrkan på maten eller värmen? Danne skyller på värmen medans Max tror att det var en kombination.

Imorgon är det Red Fort som gäller och i övermorgon åker vi vidare till Amritsar!

Gatan där vi bor

Jag i tornet på Jama Masjid

Danne & Max utslagna efter en lång flygresa

På promenad i gamla Delhi

På väg mot Humayun's Tomb

Humayun's Tomb är fett!

...?

Vätskepaus