Asien-2: Hemma!

Så, efter har besökt Kuala Lumpur för 5:e gången denna höst bar det av hemåt. Nu är det slut på resandet för ett bra tag framöver…

Hennings lista över mest minnesvärda platser (inte samma som roligast):
1. Kaos i Dhaka.
2. Vandring i Nepal.
3. Bungee Jump.
4. Sundarban.
5. Klättring i Raily.
6. Forsränning i Nepal.

Hennings lista över roligaste platser som man kan åka tillbaka till:
1. Vandring i Nepal.
2. Fest i Phi Phi.
3. Dykning på Similand.
4. Klättring i Raily.
5. Singapore.

Z håller till stordel med även om han skulle peta ner Phi Phi några steg samt höja allt vi gjorde i Nepal. Z älskade Nepal!

Nedan följer en budget över resan (per person):
Flyg till/från Sverige – 10 500 kr.
Internflyg – 1700 kr.
Similand – 4700 kr.
Sundarban –  3500 kr.
Visum – 1000 kr.
Övrigt – 15 600 kr (avg ~350 kr/dag).
TOTAL – 37 000 kr

Effektiviseringläxa till nästan resa:
1. Skippa utekvällar i Singapore (~50% dyrare än Stockholm).
2. Smartare bokning till och från Sverige (dock svårt med Nepal).
3. Ta ut större klumpsummor från ATM (brände säkert 500 kr i uttagsavgift).

Skönast citat:
“Mamma Mia!” — Italienaren vid Bungee Jumpen.
“OMG you make me sound like such a whore!” — Ung Aussie brud efter Hennings kommentar om “Exotic local with good teeths”.
“Great! I’m in the middle of a fucking thunderstorm with a giant metal tank attached to my back” — Indisk-Brittisk brud på Similand.
“Sjukt snygg brud… Fast hon hade en brutal b******” — Henning på Phi Phi.
“Yes it sounds quite incredible” — Tom på Sundarban angående Renates teorier om att man inte behöver äta eller dricka för att överleva.
“Whats up with India? They always line up to take a shit on the train track!” — Holländartjej i Nepal.
”OMG, I’m such a slut, I have created my own little mini-UN” — Okänd tjej på Phi Phi.
“HENNING! HENNING! HENNING!!!!” (What?) “Your doing good!” — Klätterguiden Samsung.

Nedan följer de lokala vinterplågorna från Phi Phi:
Flo Rida – Club Can’t Handle Me – Feat. David Guetta
Tocadisco – Better Run – Wippenberg Remix
Duck Sauce – Barbra Streisand – Original Mix
Rihanna – Only Girl (In The World)
Taio Cruz – Break Your Heart

Närmaste månaderna kommer jag låsa in mig i min lägenhet och arbeta på mitt xade projekt. Följd det på bloggen: blog.xadesoftware.com

Asien-2: Phi Phi

7 dagar på Phi Phi tar fan på kroppen, men som de säger på Carlitos: “The liver is evil and must be punished”. Vi har iaf haft absurt skoj även om vi (mest Henning) insätt att festa hårt mer än 3 kvällar på raken är fan tungt.

Här följer ett litet schema för vad vi gjorde:

Kväll 1:
Sjukaste kvällen av dem alla, vi blir as packade, Henning drar ett skämt för en Thailändare att vi är bögar och då han är lite kåt på Z förföljer han efter Z hela kvällen. Det kulminerar när han drar fram ballen i full givakt på stranden för att visa Z exakt hur kåt han är. Z springer för glatta livet. Henning som redan avlägsnat sig från platsen roar sig ist med att, hög som Annapurna, gå på 7-11 och köpa vatten…

Kväll 2:
Efter hävt några Red Bull buckets för mycket visar vi hur man drar igång ett dansgolv på Carlitos. Vi är så grymma att Thailändaren som gör fire-showen kommer fram och säger: “You guys fucking rock, you really know how to start a dance floor!”. Henning spenderar resten av kvällen med tungbrotning med någon Israelisk brud medan Z försvinner med alla våra pengar samt hotellnyckeln. Z är sedan spårlöst borta i över 7 timmar vilket resulterar i att Henning får sova på trappan till våran bungalow i 3 timmar. När Z väl kommer tillbaka är han pank och har ett fett blåmärke på armen men ingen som helst minne vart han varit.

Kväll 3:
Relativt lugn kväll. Klättrar på dagen och hänger med klättringsbrudarna Naomi och Maria på kvällen. Kvällen kulminerar när vi hänger på en tatueringsstudio mitt i natten och Henning gör ironi med allt som har med Fransmän och Frankrike att göra.

Kväll 4:
Ganska tråkig kväll, minns fan inte ens vad vi gjorde…

Kväll 5:
Innan vi går ut säger Henning att han inte ska dricka så mycket så han kan vara på G kvällen därpå (nyår). Det slutar med att det blir Hennings fullaste kväll. Vi börjar kvällen med lite body paint på Banana Bar för att fortsätta till Carlitos där det blev en skyhelvete massa buckets för att sedan spendera resten av kvällen med att leta efter ett litet hus i ändan av stranden men som i stället slutar när Henning däckar på en plaststol.

Kväll 6: (nyår)
Snorklarar lite på dagen vilket visade sig vara fett skönt när man är bakis. Äter middag på Phi Phis bästa resturang som drivs av en fransman. Spenderade 12-slaget på Carlitos med Naomi och hennes polare som både mer eller mindre bott på Phi Phi i 7 år. De gav även en förklaring varför Mr. Carlitos från Halmstad alltid är lite smått otrevlig: “When the tsunami came, most of his friends died, the entire place was wrecked. Personaly he never really recoverd”.

Den 1:a Januari började Z sin 50 timmar långa hemresa med mellanlandningar i Phuket, KL, Mumbai och Paris. Jag (Henning) är kvar här till den 5:e Januri i väntan på att flygpriserna ska droppa lite.

Sammanfattningsvis kan man säga att Phi Phi helt klart är bästa stället vi varit på om man vill ha fest på vinterhalvåret: Sköna barar, inga horer, fullt med folk i rätt ålder (inklusive massa svenska blondiner) och stället ligger på en Thailands vackraste öar. Man finner dock förvånansvärt många här som inte uppskattar det: “This is not real thailand, the beach is too crowded”, till det brukar jag svara: köp en Lonely Planet och läs på lite innan du åker för fan. Phi Phi har aldrig utgett sig för att vara något annat än det är och det finns tusentals andra öar i SOA där man får vad du vill ha…

Skönast kommentar från de senaste 6 dagarna var från en tjej: “OMG, I’m such a slut, I have created my own little mini-UN”.

Om några dagar kommer det sista inlägget från resan med en sammanfattning av allt. Hörs då!

Steker lite på stranden med en banana lassi

Mer Macchiahto-humor...

Brukar vara Henning som har bästa stångnärvaron, men här ser vi helt klart att Z har en del moves.

Utsikten från våran bungalow.

Israel bruden och Henning "diggar" på Rollinge Stoned.

Komiskt, Henning såg detta band på Åland i somras...

Vart även lite klättring. Phi Phi har bra klättring men inte lika bra som Raily.

Maria är nere i Thailand i 10 veckor (!?!?!) för att klättra...

Sarkozy 2010: Hennings konstverk på tatueringsstudion, 1000 Bhat om du tatuerar in detta!

Beach-rave med Naomi och några från S'pore.

Så här laddar man upp på Carlitos: "4 Buckets med 8 extra Red Bull Tack!"

Filip hovade in några brudar från Sydafrika. Damirs kommentar: "Jag ger mig fan på att jag kommer ligga med Tjockisen ikväll"

Body paint på Banana Bar!

Henning: "Pippi, 201(0)1!" Z: "Kuk, Ass"

Vattenpipa igen...

Bästa restaurangen på Phi Phi heter Le Grand Bleu och den är sjukt bra även om man får in rödvinet kalt...

Limbo på Carlitos är lite svårare än vanligt...

12-slaget!

Z's sista kväll...