dykning, öl och volyboll

Vi är nu uppe i 9 dyk, ~60 öl (tillsammans) och 3 volybollmatcher.

Dykningen har blivit bättre än sist med finare rev och mindre jänkare :) Har blivit mycket macro dykning och Henning har övat på att fota nudiebranches, ovanliga ålar och sjöhästar. Dock har det varit ont om stora djur så vi längtar efter Malapascua/Bohol där tydligen hajarna ska flocka i mängder…

Hotellet vi bott på här i Sabang Porto Galera (Sabang Beach Inn Resort) har verkligen varit super bra. Trevligt och hjälpsam personal, speciellt hjälpsam är att managern Daniel som är filippin-tysk, pratar perfekt Norska och är super ärlig, när Henning frågar om man kan äta frukost på hans hotell svarar han “jo vist kan du spise here, men ärligt talat är det ganska sy dåligt” och ist förklarar vart man äter bästa frukosten i stan. Daniel fixar även 30% discount på Z’s nyinköpta snorkelprylar.

Vi var lite frustrerade i början av vistelsen på begränsningen av barer med icke filippin semi-prostituerade tjejer. Dock hade vi läst i planeten att det fanns en bar i Sabang med meningen “The only place solo woman travelers can feel comfortable” så vi gick dit för att kolla och komiskt nog kom vi plötsligt in på en bar med 20 svenskar (tjejer och killar) från Lidingö dyksälskap samt ett gäng från Göteborg.

Dagen därpå är det volyboll turnering och vi bildade team Sweden-2 med gänget från Göteborg (Sweden-1 var ett gäng norrländska sex-turister). Matcherna vart dock inte så seriösa då det bjöds på fri öl. Vi spelade 3 matcher totalt:
Match 1: (3 öl) Fick så mycket pisk av team Germany att dommaren avbröt matchen tidigare eftersom han ansåg den redan avgjord.
Match 2: (5 öl)  Spela jämnt med team Danmark som var lika fulla som vi, dock losa med 11-12.
Match 3 : (6 öl) Spela mot team Danmark igen av någon skum anledning och fick rå pisk, matchen kulminera dock när Z ska göra en räddning och spräcker hans nyinköpta badbyxor i grenen från knä till knä eller som Z sammanfattar det “Kastar mig framåt för att göra en räddning, hör värdens brak och plötsligt känner jag pungen fladdra i vinden”. Henning viker sig av skratt när Z går och hälsar god match med danskarna med en hand över ballen för att inte de sista täckande tygstycket ska fladdra iväg.

På kvällen fortsatt vi hänga med Göteborg gänget och möte senare även upp några från Lidingö gänget. Kvällen avslutas med (Z är nu uppe i 15 öl) på någon slags stipbar/nattklubb/bordell där Henning starkt hävdar att Poledance tjejerna är totalt värdelösa och bestämmer sig för att själv visa hur man dansar vilket får de filippinska brudarna att gråta av skratt.

Imorgon åker vi till Boracay där vi kommer fira nyår.

Gott Nytt År från Filippinerna!

wee, dykning!

Henning börjar bli grymm på macro

Dive boys

Z's öl är större

dynalabababom soppa

På väg till beachvolyboll

Team Sweden-2

Team Sweden-2 krossar allt

Z's luftiga byxor

Sthlm 2 Porto Galera

Nu har vi kommit till vårt första riktiga destination, Porto Galera, men låt oss ta det från början…

Det börja med att planet från Stockholm var 3 timmar sent! Som tur var hade vi 7 timmars väntetid i Istanbul som nu plötsligt vart 4. Efter ett kort Jul firande på Burger King i Istanbul flög vi vidare till Hong Kong där jag hamnade brevid en Britt som hade säsongat i Chamonix så vi pratade friåkning hela vägen.

När vi skulle checka in bagaget i Hong Kong för Manila fick vi reda på att man var tvungen att ha en returbiljett ur Filippinerna för att få komma in så det vart panik spring till ett wifi-cafe, upp med laptoppen och boka en utresa.

I Manila hade vi bokat ett litet flummigt hostel (Townhouse, 950p) på någon bakgata som taxichauffören aldrig hört tals om, men som turvar är taxi billigt och Filippiner hjälpsamma så det löste sig.

Dagen där på begav vi oss vidare ner till Porto Galera med buss där de visade filmen Avatar (typ 1 vecka sedan kom på bio) vilket Henning tyckte det var pratiskt så man slapp se skiten hemma Sverige men Z hävda starkt att det är att förstöra film att se det på en buss.

Nu är vi alltså i Porto Galera och man kan väll säga att det finns tre typer av turister här…
1. Sexturism (ska tydligen vara stort i hela filippinerna :( )
2. Dykturism, över 40 divespots lättillgängligt från byn
3. Sexturister som gillar att dyka :)

Idag gjorde vi första dyket (Canyon) som var sådär… ingen super sikt (ca 10 meter) och brutalt sönderdykt (jänkarna har hanskar och använder Gorgonias som handtag). Efter vi kom upp mådde jag (Henning) skit och spydde 8 gånger när jag väl kom tillbaka till hotellet. Min dykdator pajjade också vilket inte direkt fick mig att må bättre… :(

Men solen skiner, 28 i luften, 27 i vattnet och ölen är billig (8 kr) så än så länge är resan lyckad!

Z dyker Canyon

Porto Galera i ett Nötskal

Första ölen, tjejen följer med... :S

På väg ut till Porto Galera

Jeepney till båten, det vart lite trångt...

Z bjuder på lite medhavd knäck på planet

Henning panikbokar returbiljet ut från Filippinerna

2 dagar kvar

Nu är det bara 2 dagar kvar…

Våran resrutt är inte 100% bestämd än, vi vet bara vad vi kommer göra den första och sista veckan, nedan är några av de platserna vi funderar på att besöka.

Coola platser