Project Getaway (groupies) 2015: den näst bästa månaden i mitt liv!

I sista sekunden bestämma sig Calle och jag för att åka ner till Bali under samma månad som Project Getaway 2015 skulle hållas. Detta visade sig bli den näst bästa månaden i mitt liv (efter Project Getaway 2013).

Det var inte bara vi som bestämde oss för att åka ner som “groupies” utan totalt var vi 15 andra PG-alumnis där nere. Standard dagen började med att man tog sin moppe och åkte till Some Place Else för att äta frukost. Där efter åkte vi tillbaka till hotellet och jobbade några timmar för att sedan åka till Nook för lunch. Efter att ha jobbat ytterligare några timmar var det dags att ta sig till Old Mans för några öl med de andra alumnis.

På vägen till Old Mans måste man passera en small passage genom risfälten där det inte var helt ovanligt att man såg bilar tippa över kanten.

Även Calle tog ett dopp i risfältet med sin moppe. Som tur var var han helt oskadd.

Vi umgicks även mycket med PG-15 gänget även om det ofta blev på helgen då det var så pass upptagna med diverse aktiviteter under veckan. En av de roligaste festerna var ett pool-party i Ubud.

Efter Bali åkte vi alla (över 30 pers) till Gili för några dagar av relax och fest.

Z kom ner för de sista dagarna på Bali samt Gili och vi åkte sedan och dök på Komodo.

Dykningen på Komodo var helt fantastisk och vi hade hela dykbåten (nästan) för oss själva.

Det som gör Project Getaway så bra är människorna. Alla är så intressanta! Michael som startade PG brukar säga att PG är “where the conversation never ends”. När jag hörde det första gången (innan jag var där 2013) förstod jag inte vad han menade med det. Men efter jag har varit där två gånger förstår jag det! 30 personer av de mest intressanta människor man har träffat i hela sitt liv lever tillsammans på en ö i en månad. Det finns oändligt med intressanta saker att prata om och så mycket att lära sig. Så “the conversation never ends”.

Degoo och Sup46

Under sommaren satt jag och jobbade från Sup46 som är ett startup-kontor här i Stockholm. Jag hjälpte även Degoo med en del grejer vilket innefattande spruta Champagne på Carl när Degoo fyrade 1 miljon användare!

Österrike och München

I början av sommaren åkte Tomas, Fredrik och jag på en kortare resa till Österrike och München.

Vi började resan i Salzburg. Förutom de vanliga turistattraktionerna var höjdpunkten att dricka öl på Stieglkeller som i motsatts till sitt namn har en fin utsikt över av Salzburg. Jag har heller aldrig ätit så god wienerschnitzel som här! Potatisen var även helt makalös. Jag förstår fortfarande inte hur man kan få potatis att smaka så gott!

Efter Salzburg bar det av upp i alperna där vi spanade på diverse borgar, isgrottor och vattenfall för att tillslut landa i byn Mayrhofen. Från Mayrhofen gjorde vi sedan diverse dagsvandringar som ofta avslutades med en gulasch med makalös utsikt!

Efter alperna avslutade vi resan i München där vi mer eller mindre bara gjorde en sak: drack öl! …och åt sparris :-)

Notera att jag håller ölen på bilden som Olga har lärt mig att man ska hålla ett 1-liter-glas på Oktoberfest. Fredrik och Tomas har inte lärt sig… ;-)

 

 

Olga & New York

Som jag skrev i förra inlägget träffade jag en Amerikansk tjej som heter Olga när jag och Fredrik reste i Albanien. Vi träffades sedan igen när hon kom till Stockholm på besök. I slutet av sommaren åkte jag sedan till New York för att träffa henne ytterligare en gång. Det blev en super romantisk vecka i New York och jag spenderade sedan de nästa nio månaderna delat mellan New York och Stockholm. Vårat valspråk var “fuck the Atlantic” men tyvärr tror jag att Atlanten vann i slutändan. Jag är dock oerhört tacksam för att fått träffat en sådan underbar tjej som Olga och jag kommer minnas dessa nio månader för resten av mitt liv!

Olga är det första person som jag har träffat som, precis som jag, har en hyllmeter Lonely Planet. Först tyckte vi det var ett lite märkligt sammanträffande men insåg sedan att det är just Lonely Planet som gjorde att vi träffades. Utan Lonely Planet hade ingen av oss kommit på tanken att vandra i norra Albanien!

Olga föddes i Vitryssland men hennes föräldrar bestämde sig för att flytta till USA när hon var åtta. De flyttade till Connecticut där Olga växte upp och även pluggade. Efter jobb och fortsatt plugg i Chicago och Boston bestämde hon sig tillslut för att flytta till New York. Detta sammanföll med när vi träffades vilket gjorde att vi båda var rätt nya till staden (även om både jag och hon har varit där förr). Att få utforska en underbar stad som New York tillsammans med en sådan underbar tjej som Olga var verkligen ett privilegium!

En oväntad grej jag lärde mig uppskatta i New York var sushi. Antagligen p.g.a. av att New York har såpass bra sushi!

En kväll för Olga och mig börjande ofta med lite ost och vin hemma hos henne följt av någon av New Yorks många sushirestauranger (Mira Sushi och Sushi Dojo var favoriterna). Efter det gick vi tillbaka till hennes lägenhet och kollade på House of Cards tillsammans en lite Toblerone och ytterligare en glas vin alternativt fortsatte på någon av New Yorks många cocktailbarer.

.