Balkan 2014 (Kroatien, Bosnien, Montenegro, Albanien, Grekland)

När Z och jag pratade om att göra en resa kunde vi inte bestämma oss om vi skulle göra Kroatien eller Grekland så vi bestämde oss för att göra båda (plus en massa andra länder).

Vi började resan i Dubrovnik som är en gammal stad med ringmur i sydligaste Kroatien.

Mot havet finns det en liten dörr i muren så att man kommer ut till ett trevligt fik/bar

Det var även väldigt bra mat i Dubrovnik (båda lokal och icke-lokal mat).

Efter Dubrovnik hyrde vi bil och körde upp mot Tara floden som är gränsflod mellan Bosnien och Montenegro. Vid Tara floden sov vi över i små söta hus för att dagen där på hoppa i gummibåt och kämpa mot den vilda forsen på väg ner för floden.

En komisk grej var att vi upplevde maten vi fick kvällen innan forsränningen som lika god som den i Dubrovnik även fast det enbart var minestronesoppa soppa på burk, bröd och ett stort stycke kött. Men jag antar att hungern är bästa kryddan…

Efter forsränningen körde vi ner mot Kotor i Montenegro. Tyvärr hade vi mestadels otur med vädret när vi var i Kotor.

När man reser gäller det att ha rätt prioriteringar. Z och jag väljer därför att bo på billigaste rummet vi hittar för att sedan kunna äta på bästa restaurangen i stan.

Vi hängde även med en hel del andra backpackers i Kotor och gav en Amerikansk tjej skjuts till våran nästa destination: Mostar i Bosnien.

Mostar är känt för den vackra bro som korsar floden Neretva. Bron byggdes på 1500-talet och stått stabil i nästan 500 år tills någon idiot sprängde bron under Bosnienkriget. Bosnien har dock byggde upp bron igen exakt som den var innan.

Efter Mostar åkte vi tillbaka in Kroatien, lämnade bilen och tog båt ut till Hvar.

I Hvar vart det sol, bad, fest och god mat.

Från Hvar besökte vi även Vis

Efter Hvar och Vis åkte vi till Korcula där vi hyrde moppar och åkte runt och utforska ön.

Vi hittade en mysig strand för oss själva och hittade även bra trevligt restaurang vid havet som serverade goda musslor.

Från Korcula besökte vi även Mjet. Som är en nationalpark som är mycket vacker.

Efter Korcula hoppa vi på en buss tillbaka till Dubrovnik, följt av en till buss till Montenegro, följt av ytterligare en buss till Albanien. Att lämna Kroatien och komma in Albanien är att gå från ett i-land till ett u-land. Skillnaden är enorm!

Bussen till Albanien var helt tom förutom vi och två Amerikanska tjejer som vi började prata med. De skulle precis som vi vandra i Albanien och vi följdes åt under hela våran vistelse i Albanien.

Första dagen i Albanien tog vi en flodbåt upp längs en uppdämd sjö mot Valbone där vi skulle börja våran vandring.

I Valbone både vi i små röda stugor och spelade Kings (ett drinking game) med de Amerikanska tjejerna.

Nästa dag var det dags för vandring.

När vi kom ner till Theth på andra sidan passet tog vi in på ett guesthouse där vi fick hemlagad mat. Mycket trevligt!

Nästa dag fortsatte vi mot Albaniens huvudstad Tirana där vi tog avsked av de Amerikanske tjejerna.

Tirana är en skumt ställe och har ett av de fulaste byggnader jag någonsin sett.

Efter Tirana bar det av mot Aten!

Jag har delade åsikter om Aten. Å ena sidan har de bland de bästa museerna jag någonsin varit på och andra sidan är det bland de värsta städer jag någonsin varit i: klotter över allt, kiss i gränder, soppor och allmänt väldigt nergånget.

Efter Aten bar det ut mot Ios.

Ios är en fest ö och den vanligaste nationaliteten är Australiensare. Vi hade tajmat vårat Ios besök med “swedish midsummer party” så även fast mindre än 10% av alla på Ios är svenskar klär hela ön ut sig i svenska flaggans färger och festar hårt.

Efter Ios var det dags för sista stoppet på resan: Santorini

Slutligen kan jag säga att detta var en av de bästa resor jag har varit på! Jag älskar Kroatien och vill gärna åka tillbaka.

Jag ska även åka och hälsa på en av de Amerikanska tjejerna (Olga) som vi träffade på vandringen. Vi får se hur det går… ;-)

Project Getaway 2013: The best month of my life!

Last October, me and Carl went to Project Getway Bali ( http://projectgetaway.com/ ) which is one of the best things I have ever done in my life! Unfortunately I didn’t write a blog post about it until now.

The idea behind Project Getaway is to get talented, ambitious people from all over the world to meet up in Bali for one month to work, exchange ideas, getting new friends and having a lot of fun. All normal day-to-day tasks like cooking, cleaning, laundry etc. are taking care of, so you don’t have to worry about anything like that.

Here are some videos that does a good job of explaining what Project Getaway is all about:

PG Video 1

PG Video 2

PG Video 3 (with me as one of the talking heads)

There are several reasons why I loved Project Getaway so much, and all together it made it one of the best months of my life:

  1. I made a lot of new friends.
  2. Me and Carl where good friends since before, but PG made us even closer.
  3. I learned a tonne of stuff about marketing, SEO, what SaaS services to use, outsourcing, fund raising, how to be more efficient, how to balance life and a lot of other things.
  4. I got to live and work in paradise for a month.
  5. We had a lot of fun parties!

Project Getaway also has a certain “Paradise Hotel” feeling about it. There is something about the easy life, tropical beaches & beautiful sunsets that makes it really easy to fall in love, and then, just as easy, get your heart broken. We had a lot of that during this Project Getaway (myself included)… ;-)

 

Opening party

 

Carl and I on top of Mount Agung

 

Who wouldn't want to spend a month in this villa?

 

Almost everyday we had a PG-talk were you could share your knowledge

 

Bali is a really beautiful island!

 

The most fucked up thing that came out of the Hackathon, lol ;-)

 

I had a bit of a hangover so I don't remember the name of the temple, but it was nice

 

Beer in the sunset, one of the best memories from Bali!

 

Bruno is transporting our "prop" for the closing party back to the villa

 

The closing party was awesome!

 

Here are the songs that played constantly during PG and that I will forever relate to Bali and Project Getaway (the first three thanks to Ike):

Tensnake – Coma Cat – Radio Edit

Blackmill – Miracle

Madeon – Icarus

Snoop Dogg – Young, Wild & Free – feat. Bruno Mars

Icona Pop – I Love It

 

Sommar 2013: Armin, Leonardo & grillad E-Type

Min sommar har till 90% gått till Leonardo (getleonardo.com), men han även med lite annat…

Min enda semester denna sommar var en veckas roadtrip genom Sverige till Danmark med Z. Första stoppet blev Bråvalla-festivalen utanför Norrköping för att se Armin van Buuren. Jag har varit ett fan i många år men eftersom Trance-musik inte är så stort i Sverige kommer han sällan hit, så detta var första gången jag såg honom live.

Jag var lite nervös inför Armins spelning. Inte för mig själv, utanför vad Armin skulle tycka om Sverige. Bråvalla är ju primärt en rock-festival så jag var lite osäker på hur uppskattad Armin egentligen skulle bli. Men det var lungt, fett med folk och ett helt galet röj. Lustigt nog verkade det som Armin delade min rädsla, låter i alla fall lite så i intervjun hade gjorde efter spelning: http://www.youtube.com/watch?v=MJVknarxPn8 :)

Efter Bråvalla drog vi vidare mot Halmstad och Tylösands Beachinvigning som Tomas och Therese hade bjudit oss på. Tyvärr var vädret inte på våran sida då det blåste rätt kalt. Det var bara två som badade på hela Tylösand och de hade våtdräkt :)

På kvällen var det stort partaj på Hotellet vid Tylösand och som gästnummer kom E-Type och drog av några av sina klassiker. Detta blev rätt dramatiskt när E-Type, mitt i spelningen, med sitt långa hår sträcker sig ut mot publiken då plötsligt ett gigantiskt pyrotekniskt eldklot flammar upp bara några centimeter från E-Types huvud :|

Efter Halmstad bar det iväg mot Lund där vi parkerade bilen och åt lunch med min Agnes. Från Lund tog vi sedan tåget till Köpenhamn där det blev en vild utekväll som slutade fem på morgonen. Dagen efter gick vi runt lite i Köpenhamn, åt en god middag, och ytterligare dagen efter bar det av hemåt.

Utöver Zs och min roadtrip har jag gått på Pridetåget i läderhosen (Pontus svensexa), häslat på Max på hans landställe, sagt grattis till att min syster då hon har förlovat sig och en del annat…

 

Jag har även lyssnat på galet mycket bra Trance musik denna sommar! Kom en hel del bra album före och under sommaren:

Armin Van Buuren – Intense

Dash Berlin – #musicislife (#deluxe)

Sunlounger – Roger Shah presents Sunlounger

Universal Religion Chapter 7 (Recorded Live at Privilege, Ibiza) [Mixed Version]

Och här är några av mina personliga “radioplågor” denna sommar:

Sunlounger – I’ll Be Fine (Radio Edit)

Omnia – Immersion – Radio Edit

Simon Patterson – The One – Radio Edit

Orjan Nilsen – Violetta – Radio Edit

Armin Van Buuren – Won’t Let You Go

Bobina – Sacramentum – Andrew Rayel Aether Radio Edit

Ny hemsida för Leonardo

Leonardo börjar bli tillräckligt bra nu för att det faktiskt ska gå att använda det för riktiga saker. För att “fira” detta har vi uppdaterat hemsidan:

www.getleonardo.com

Det är fortfarande en hel del saker, framför allt med videon, som vi inte är helt nöjda med. Men sidan är i alla fall “good enough” och ett rejält lyft mot vad vi hade tidigare.

 

BTW, satan vad Armins senaste “compilation” är bra: Armin Van Buuren – A State Of Trance 2013 (Mixed Version)

Våren 2012

Under våren har jag i stor sett bara jobbat med Leonardo. Programmet börjar ta form:

.

.

Om två dagar åker jag och Z till Spanien i 3 veckor. Även Max kommer ner och möter upp oss de sista 4 dagarna. Vi börjar resan i Barcelona och avsluta den i San Sebastian. Där i mellan kommer bland annat sippa vin i Rioja, vandra i Pyreneerna, mountain-bike:a längs Biscayakusten och se på när folk springer framför tjurar i Pamplona.

Här är några av mina personliga radioplågor under våren:

Cosmic Gate & Emma Hewitt – Be Your Sound (Radio Edit)

Aly – We Control The Sunlight – Radio Edit

Dash Berlin – Go It Alone – Radio Edit

Gotye – Somebody That I Used To Know (gäller nog fler än bara mig)

Björkliden

Sedan jag kom hem från min höstresa har jag jobbat 100% på Xade Leonardo som jag har döpt mitt nya digitala målningsprogram till. Det har gått riktigt bra och jag har bestämt mig för att fortsätta under hösten för att pusha det hela vägen till en färdig produkt.

För två veckor sedan var jag uppe i Björkliden med pappa och gjorde lite dagsvandringar, väldigt trevligt och jag han även läsa in mig lite på interface-design.

Hemsida till Xade Leonardo: www.xadesoftware.com
Blogg om Xade Leonardo: blog.xadesoftware.com

Mina personliga radioplågor under våren har varit:
Aly & Fila – My Mind Is With You – W&W Remix
Omnia – Metanoia – Original Club Mix

Nedan följer lite bilder från Björkliden:

xade

För de som är intresserade har jag nu en development blogg för ett voxel skulpteringsprogram jag jobbar på: blog.xade3d.com (Varning: extremt teknisk).

Sommaren 2010

Så, nu är den svenska sommaren snart slut för mig, åker till Indien om 6 dagar.

De senaste 3 dagarna har varit stressad, då jag i måndags fick reda på att Indien har ändrat Visum-regler så att man högst kan få double-entry. Min reseplan byggde på ett typ quad-entry, men fick strukturera om lite, cancellat 6 flyg och boka några nya. Jag och Z sumpa väl cirka 2000 kr var på att vissa av flygen inte gick att avboka :(

Gjort rätt mycket i Sommar: klar med exjobbet, USA, Åland, Marstrand, Segling… Och mer blir det i höst :)

Minna privata sommarplågor i år har varit:
Zac Brown Band – Chicken Fried
Fever Ray – Triangle Walks – Rex The Dog Edit

Nedan är några bilder från sommaren:

Seglade ner Robbans båt till Pipis

Midsommar i Marsstrand

Är det inte Obama man ser i högra fönstret?

Jag testar Ostron, var väl inget dunder hit direkt...

Måste ju smälta in i USA, annars blir man skickad till Gitmo :|

Boston är ju krångligt att hitta i jämfört med NYC!

Jag framför Harvards bibliotek

Mats 27-års-fest på Åland

Det går bra nu

Om 3 dagar har jag min exjobbspresentation.

Om 4 dagar åker jag till USA.

Om 19 dagar åker jag till Marsstrand.

Om 28 dagar åker jag till Åland.

Om 46 dagar börjar min höstresa.

Har laddad upp med några planeter för inför höstresan, kommer ju knappast att åka till alla länder, men kul att läsa om det är något man vill dit och se.

Vad som redan är bestämt för höstresan är Indien, Nepal, Bangladesh och Sri Lanka.

Något riktigt nice med höstresan är att majoriteten av tiden kommer jag ha någon att resa med:

Danne och Max åker ner samtidigt som jag och vi kommer korsa 5500 meters pass, träffa Dalai Lama, äta lunch med Sihker och kanske zorba.

Några veckor senare kommer Kasper ner och vi kommer studera kärlekstemplet, riskera våra liv i tigerträsket, bli uttittad på Bangladeshs stränder, festa med bollywood-kändisar och spana tigrar. Två veckor av de Kasper är nere kommer Steffie ner då vi lär fokusera på sol, sand och Goa’s uteliv.

Två veckor efter Kasper har lämnat mig kommer Z ner och då blir det full fart med forsränning i Himalaya, dykning i Andamannhavet, surfning vid paradistränder och säkert en och annan öl.

Följa resan på denna blogg!