Indien 2011: Agra – Varanasi

Efter en öl på Arlanda och ytterligare en i Moskva anlände vi (Henning och Max) tillslut till Delhi. Det mesta var sig likt sedan sist förutom Paharganj, där vi återigen bodde första natten. Paharganj hade fått sig en total renovering med bredare gator och snyggare fasader (bli inte upphetsad, det är fortfarande Indien). Efter sovit bort jet-lagen hoppade vi på ett expresståg mot Agra för att se det man måste se när man kommer till Indien: Taj Mahal, “det vackraste templet av dem alla”.

Taj Mahal i sig själv gör det helt klart värt att besöka Agra även om resten av staden inte är mycket att hänga i julgranen. För att spara tid bestämde vi oss därför för att skippa en natt i Agra och i stället hoppa på natt-tåget mot Varanasi. Medan vi satt och vänta på tåget började vi pimpla öl med några danskar som hade cyklat (!) hela vägen från Danmark till Agra (www.worldonbike.com) vilket bara var början av en 3 år (!^2) lång jordenrunt cykeltur.

Varanasi är hinduernas motsvarighet till Mecca, och ett dopp i den nuförtiden smått förorenande Ganges är ett måste för varje hindu med finansiella möjligheter. Det första som slog Henning i Varanasi är hur skräpigt och skitigt allting är, en barberare sammanfattade det roligast: “Welcome to Varanasi, the city of shit! We have all kinds of shit here: Goat shit, cow shit, human shit, dog shit” och i samma sekund som han sa detta fick han en blaffa fågel-skit på skjortan: “Crap! And now we even got pigeon shit”.

Bortsett från allt bajs är Varanasi riktigt coolt. Längs de långa trapporna ner till Ganges ser man tusentals hinduer tvätta sig, bränna sina döda på bål, få religiösa uppenbarelser, spela cricket och mycket annat.

Två dagar räcker dock i Varanasi och efter druckit fyra lassi på Blue Lassi, ett legendariskt “cafe” som funnits i över 70 år bär det nu av mot Himalaya och Darjeeling!

Indiska tåg är nice, man får till och med en ros att lukta på.

Fatehpur Sikri utanför Agra.

Max spanar in Planeten för att se är att vi är på rätt väg.

Aladdin-känsla

Taj Mahal är fett, även om vi inte är helt centrerade

Tikki Mahal Jump

På väg mot Varanasi...

Utsikten från vårat hotell i Varanasi.

Varanasi är ett av de få platser i världen där köra på ett människolik inte är något speciellt.

På en morgontur längs Ganges...

Hinduer hindu:ar sig...

Den dagliga kvällsshowen...

Indien 2011: Mindre än 2 veckor kvar…

Om två veckor åker jag och Max till Indien på en fyra veckor lång Backpacker-resa. Denna resa är antagligen den mest välplanerade Backpacker-resan jag gjort med en perfekt balans mellan “sightseeing”, natur-upplevelser, aktiviteter, storstäder, strandliv och fest!

Nedan följer några av de saker vi kommer göra under våra fyra veckor:

  • Besöka Taj Mahal (till skillnad från Max&Dannes besök ska det vara öppet denna gång).
  • Se när Hinduer dumpar brända lik i Ganges.
  • Dricka Darjeeling-te i mängder.
  • Se världens tredje högsta berg i soluppgång.
  • Fem dagars vandring pendlandes mellan Indien och Nepal.
  • Finta “mud-slides:en” med en helikoptertur in i Sikkim.
  • Pimpla bira på stranden tillsammans med en Israelisk bataljon.
  • Dyka undervattensvulkaner utanför Havelock.
För den som är intresserad har jag uppdaterat min packlista.