Asien-2: Hemma!

Så, efter har besökt Kuala Lumpur för 5:e gången denna höst bar det av hemåt. Nu är det slut på resandet för ett bra tag framöver…

Hennings lista över mest minnesvärda platser (inte samma som roligast):
1. Kaos i Dhaka.
2. Vandring i Nepal.
3. Bungee Jump.
4. Sundarban.
5. Klättring i Raily.
6. Forsränning i Nepal.

Hennings lista över roligaste platser som man kan åka tillbaka till:
1. Vandring i Nepal.
2. Fest i Phi Phi.
3. Dykning på Similand.
4. Klättring i Raily.
5. Singapore.

Z håller till stordel med även om han skulle peta ner Phi Phi några steg samt höja allt vi gjorde i Nepal. Z älskade Nepal!

Nedan följer en budget över resan (per person):
Flyg till/från Sverige – 10 500 kr.
Internflyg – 1700 kr.
Similand – 4700 kr.
Sundarban –  3500 kr.
Visum – 1000 kr.
Övrigt – 15 600 kr (avg ~350 kr/dag).
TOTAL – 37 000 kr

Effektiviseringläxa till nästan resa:
1. Skippa utekvällar i Singapore (~50% dyrare än Stockholm).
2. Smartare bokning till och från Sverige (dock svårt med Nepal).
3. Ta ut större klumpsummor från ATM (brände säkert 500 kr i uttagsavgift).

Skönast citat:
“Mamma Mia!” — Italienaren vid Bungee Jumpen.
“OMG you make me sound like such a whore!” — Ung Aussie brud efter Hennings kommentar om “Exotic local with good teeths”.
“Great! I’m in the middle of a fucking thunderstorm with a giant metal tank attached to my back” — Indisk-Brittisk brud på Similand.
“Sjukt snygg brud… Fast hon hade en brutal b******” — Henning på Phi Phi.
“Yes it sounds quite incredible” — Tom på Sundarban angående Renates teorier om att man inte behöver äta eller dricka för att överleva.
“Whats up with India? They always line up to take a shit on the train track!” — Holländartjej i Nepal.
”OMG, I’m such a slut, I have created my own little mini-UN” — Okänd tjej på Phi Phi.
“HENNING! HENNING! HENNING!!!!” (What?) “Your doing good!” — Klätterguiden Samsung.

Nedan följer de lokala vinterplågorna från Phi Phi:
Flo Rida – Club Can’t Handle Me – Feat. David Guetta
Tocadisco – Better Run – Wippenberg Remix
Duck Sauce – Barbra Streisand – Original Mix
Rihanna – Only Girl (In The World)
Taio Cruz – Break Your Heart

Närmaste månaderna kommer jag låsa in mig i min lägenhet och arbeta på mitt xade projekt. Följd det på bloggen: blog.xadesoftware.com

Asien-2: Phi Phi

7 dagar på Phi Phi tar fan på kroppen, men som de säger på Carlitos: “The liver is evil and must be punished”. Vi har iaf haft absurt skoj även om vi (mest Henning) insätt att festa hårt mer än 3 kvällar på raken är fan tungt.

Här följer ett litet schema för vad vi gjorde:

Kväll 1:
Sjukaste kvällen av dem alla, vi blir as packade, Henning drar ett skämt för en Thailändare att vi är bögar och då han är lite kåt på Z förföljer han efter Z hela kvällen. Det kulminerar när han drar fram ballen i full givakt på stranden för att visa Z exakt hur kåt han är. Z springer för glatta livet. Henning som redan avlägsnat sig från platsen roar sig ist med att, hög som Annapurna, gå på 7-11 och köpa vatten…

Kväll 2:
Efter hävt några Red Bull buckets för mycket visar vi hur man drar igång ett dansgolv på Carlitos. Vi är så grymma att Thailändaren som gör fire-showen kommer fram och säger: “You guys fucking rock, you really know how to start a dance floor!”. Henning spenderar resten av kvällen med tungbrotning med någon Israelisk brud medan Z försvinner med alla våra pengar samt hotellnyckeln. Z är sedan spårlöst borta i över 7 timmar vilket resulterar i att Henning får sova på trappan till våran bungalow i 3 timmar. När Z väl kommer tillbaka är han pank och har ett fett blåmärke på armen men ingen som helst minne vart han varit.

Kväll 3:
Relativt lugn kväll. Klättrar på dagen och hänger med klättringsbrudarna Naomi och Maria på kvällen. Kvällen kulminerar när vi hänger på en tatueringsstudio mitt i natten och Henning gör ironi med allt som har med Fransmän och Frankrike att göra.

Kväll 4:
Ganska tråkig kväll, minns fan inte ens vad vi gjorde…

Kväll 5:
Innan vi går ut säger Henning att han inte ska dricka så mycket så han kan vara på G kvällen därpå (nyår). Det slutar med att det blir Hennings fullaste kväll. Vi börjar kvällen med lite body paint på Banana Bar för att fortsätta till Carlitos där det blev en skyhelvete massa buckets för att sedan spendera resten av kvällen med att leta efter ett litet hus i ändan av stranden men som i stället slutar när Henning däckar på en plaststol.

Kväll 6: (nyår)
Snorklarar lite på dagen vilket visade sig vara fett skönt när man är bakis. Äter middag på Phi Phis bästa resturang som drivs av en fransman. Spenderade 12-slaget på Carlitos med Naomi och hennes polare som både mer eller mindre bott på Phi Phi i 7 år. De gav även en förklaring varför Mr. Carlitos från Halmstad alltid är lite smått otrevlig: “When the tsunami came, most of his friends died, the entire place was wrecked. Personaly he never really recoverd”.

Den 1:a Januari började Z sin 50 timmar långa hemresa med mellanlandningar i Phuket, KL, Mumbai och Paris. Jag (Henning) är kvar här till den 5:e Januri i väntan på att flygpriserna ska droppa lite.

Sammanfattningsvis kan man säga att Phi Phi helt klart är bästa stället vi varit på om man vill ha fest på vinterhalvåret: Sköna barar, inga horer, fullt med folk i rätt ålder (inklusive massa svenska blondiner) och stället ligger på en Thailands vackraste öar. Man finner dock förvånansvärt många här som inte uppskattar det: “This is not real thailand, the beach is too crowded”, till det brukar jag svara: köp en Lonely Planet och läs på lite innan du åker för fan. Phi Phi har aldrig utgett sig för att vara något annat än det är och det finns tusentals andra öar i SOA där man får vad du vill ha…

Skönast kommentar från de senaste 6 dagarna var från en tjej: “OMG, I’m such a slut, I have created my own little mini-UN”.

Om några dagar kommer det sista inlägget från resan med en sammanfattning av allt. Hörs då!

Steker lite på stranden med en banana lassi

Mer Macchiahto-humor...

Brukar vara Henning som har bästa stångnärvaron, men här ser vi helt klart att Z har en del moves.

Utsikten från våran bungalow.

Israel bruden och Henning "diggar" på Rollinge Stoned.

Komiskt, Henning såg detta band på Åland i somras...

Vart även lite klättring. Phi Phi har bra klättring men inte lika bra som Raily.

Maria är nere i Thailand i 10 veckor (!?!?!) för att klättra...

Sarkozy 2010: Hennings konstverk på tatueringsstudion, 1000 Bhat om du tatuerar in detta!

Beach-rave med Naomi och några från S'pore.

Så här laddar man upp på Carlitos: "4 Buckets med 8 extra Red Bull Tack!"

Filip hovade in några brudar från Sydafrika. Damirs kommentar: "Jag ger mig fan på att jag kommer ligga med Tjockisen ikväll"

Body paint på Banana Bar!

Henning: "Pippi, 201(0)1!" Z: "Kuk, Ass"

Vattenpipa igen...

Bästa restaurangen på Phi Phi heter Le Grand Bleu och den är sjukt bra även om man får in rödvinet kalt...

Limbo på Carlitos är lite svårare än vanligt...

12-slaget!

Z's sista kväll...

Asien-2: Koh Lanta, Railay, Khao Lak & Similand

Sista 2 veckorna har gått i full rulle så det har varit svårt att finna tid för ett blogginlägg.

Efter Singapore begav vi oss till Koh Lanta i Thailand för lite soft strandliv samt att dyka Hin Daeng som är känt för mantor. Vi gjorde 2 dyk på Hin Daeng och såg mantor båda dyken, Z lyckades även få en av dem på en superbra bild (längst ner i detta inlägg).

Vi vart först lite besvikna på utelivet i Koh Lanta då det är en ganska stor ö och festfolket blir lätt utspritt och drunknar i ett hav av barnfamiljer. För att råda bot på detta problem upptäckte vi dock att de har ett rullande schema för vilken bar man ska gå till för att få fest, så sista kvällen hamna vi på en riktigt skönt beach party.

Efter Koh Lanta bar det av mot Railay och Ton Sai, där vi klättrade med våran guide Samsung. Henning klarade som svårast 6a+ medan Z “enbart” klarade 6a. Höjdpunken på klättringen enligt Henning var när Z skulle börja klättra en vägg och inte såg att en sten stack ut ovan honom vilket resulterade i att han stångade väggen så att han efteråt såg ut som Gorbatjov.

Efter Railay begav vi oss mot Khao Lak där våran 5 dagars dyksafari till Similand Island utgick ifrån. Ledaren för safarin var från Austin i Texas och hade i ett av sina stoltaste ögonblick prejat ner Lance Armstrong i ett dike med sin Hummer. Våran Dive Master på båten var Malin från Bromma.

Dykningen på Similand var som förväntat sjukt bra, även om det kanske inte riktigt höll upp till de sky-höga förväntningar som Henning mindes det som. Andra dyket på Richelieu Rock var det bästa på safarin med bra sikt, absurda fiskstim samt ett dramatiskt undervattenslandskap täckt med lila koraller.

Julafton blev en utekväll i Koh Lak med Malin. Vi var alla (utom möjligen Z) dock ganska trötta då vi varit uppe sedan 06:30 och dykt.

Nu väntar 6 dagar fest på Phi Phi innan det bär av mot Sverige.

Z softar på strandbaren i Koh Lanta

Stranden i Koh Lanta, där ute i diset ligger Phi Phi

Party med några tyskar i Lanta

Z klättrar 6a i Raily

Z beställer in lök-ringar som appetizer och får in något som kan föda ett helt kompani

Henning halvvägs upp för 6a i Raily

Z på väg upp för en 25 meter hög klippvägg

Similand Islands...

Z efter ett nattdyk på Similand

Den galna sköldpaddan som förföljde en i våran dykgrupp och bet henne i armen

Våran dykbåt styr mot Koh Bon

Dax för ett dopp mellan dyken

Vårat dive-team på Similand, gubben som tittar upp bakom Z är stammis på båten och åkt med den 69 gånger än så länge...

MANTA!

Julafton party med Malin.

Asien-2: KL & Singapore

Äntligen ute ur smutsen! Det tar på nerverna att resa i Bangladesh…

I Kuala Lumpur vart det mest shopping och en insane:t god macchiato på Petronas Towers flashigaste café.

I Singapore bodde vi på ett skönt Austrailensiskt backpacker hostel (Prince of Wales) där vi fick vindsvåningen som rum. Som tur var var rummet väl kylt då det som vanligt var rätt svettigt i Singapore.

På tal om svettigt… För första gången misslyckades Singapore-Hong-Kong-teorin (att västerländska killar ska ha lätt att få tjejer i dessa städer) och vad som var ännu värre var priserna på nattklubben: En öl landade på över 80 kr. En av kvällarna gick vi på den beryktade baren The Clinic där man sitter i sjukvårdssängar och får sin drink på dropp. Tyvärr var priserna här ännu sjukare än nattklubben så vi gick vidare till The Whopper Bar ist och drack “billig” bärs och åt lite hamburgare.

Vi fick även träffa Aden (Hennings kusins barn) som nu är 3 månader gammal. Han växer fort och är ett enkelt barn att ha att göra med då han sällan gör negativt väsen ifrån sig. Aden började även skratta lite när Henning pekade på Fredrik och sa “Ful gubbe!”.

Nu har vi precis kommit till Koh Lanta i Thailand och imorgon bär det av till Hin Daeng där vi hoppas på att få se mantor!

Ååå äntligen slut på musse-mat!

Party på the Butter Factory, var dock lite väl låg snitt ålder...

Aden, 3 månader gammal.

Titta ful gubbe! (Fredrik)

Vi tog en Sex On The Drip på The Clinic

På väg ut till Sentosa

"Det är Ostron, det är Champange, vi steker hårt, vi har kul..." (Iof varken ostron eller Champagne)

Singapores hamn

Det vart även lite shopping...

Sjuuukt nice Sushi!

WTF!?!?

Asien-2: Sundarban

De senaste 4 dagarna har vi rest med båt genom tiger-träsket Sundarban. Parken har fått sitt namn då det lever ca 400 människoätande tigrar i parken som i genomsnitt äter upp ca 100 människor per år. De flesta som blir uppätna är dock “infödingar” som är ute i parken för att samla honung och är allt för upptagna med att inte bli stuckna för att hinna spana efter tigrar.

På vår båt ingick följande personer:

Tom – Skön medelålders engelsman, med den perfekta BBC-accenten, som specialiserade på udda resemål på sin semester. Tidigare resmål hade bland annat varit Aralsjön och Patagonien. Hans fru följde aldrig med på dessa resor så Hennings teori vart snabbt att han valde dessa resmål för att slippa frugan. Tom vart dock magsjuk och låg i sin hytt och mådde dåligt 75% av resan.

Wendy – Jänkare som jobbar för Unicef i Bangladesh. Kallar sig själv för “opatriotisk-socialist-demokrat, precis en sån religiösahögern i USA hatar”. Wendy var helt chockad över att Henning läste John Locke och kunde den nuvarande ideologiska sammansättningen av USA:s högstadomstol.

Renate&Jens – Schweiz-Österrikare som var stammisar på denna utflykt. Z konstaterade att Renate antagligen inte hade någon naturvetenskaplig skolning i bagaget då hon bestämt hävdade att det fans en guru i Indien som kunde lära en att leva utan vatten och mat och enbart leva på sol precis som växterna (Både Z och Henning första kommentar: Men även fotosyntes behöver ju vatten!).

Under turen såg vi krokodiler, rådjur, ödlor, vildsvin, massor av fåglar men tyvärr inga tigrar…

Vad som var dock betydligt häftigare än djuren enligt Henning var landskapet och det lugn som varade inne i naturreservatet. Vattnet var alltid spegelblankt och reflekterade den perfekta himlen och det enda som störde den totala tystnaden var gräshoppornas surrande samt ett och annat fågelkvitter.

Varje morgon precis före soluppgång tog de fram en liten eka, varpå vi rodde in i små trånga kanaler som bildats av tidvattnet och spanade efter djur. Henning vart riktig imponerad över Fredriks intresse och minne för fåglar och deras namn medan Henning själv mest svor över fåglarna: “Kom ut ur buskaget, fågel-jävel, så jag kan få en bra bild”.

Ikväll drar vi vidare mot Kuala Lumpur och Singapore!

Hade varit helt perfekt om vi hade haft öl...

En traditionell fiskare lägger ut sina nät.

De kör med stora paddlar i Sundarban...

Äntligen en fågel som står i solljus!

Mr. Ödla på väg ut i vattnet.

Lokalbefolkningen samlar gräs för att lägga på hustaken.

Ute på en liten vandringstur (vi hade med oss vakter med vapen om en tiger skulle dyka upp)

Henning fotar tigerspår

Dags för ett bad...

...i lera

Mer fåglar...

Ännu mer fåglar

Vår grupp ute på en utflykt på den smått nedgångna infrastrukturen.

Ett rådjur!

En smått morgontrött fiskare ror ut till sina nät.

Asien-2: Nepal till Bangladesh

I switch back to writing in Swedish, I feel like I having one hand tied behind my back writing non-technical stuff in English. If you reallllly want me to keep writing in English post a comment or send me an email.

Det har varit ganska lugnt sedan sist: Ätit god mat, druckit gott kaffe, tagit paddeltur, förolämpat en tjej samt träffat några av det fattigaste och rikaste i Bang:an. Men låt oss ta det från början.

Efter vi kom tillbaka från vandringen hade vi en lugn dag i Pokhara. Detta ändrade sig dock när vi satt i hotellbaren och de lyckades fuck:a upp våran beställning så att vi fick in 6 öl (63 cl)  i stället för 2.  Men då hotell-managern hade hjälpt oss med så mycket ville vi inte klaga… Mitt i öl-pimplandet vart våran tvätt klar. Men det fanns ett litet problem: de hade råkat blanda våra kläder med någon tjej som hade B-kupa, så det vart att leta bland BH:ar och trosor för att lyckas hitta vad som var vårt. Efter trosincidenten fortsatte kvällen ut till våran favoritrestaurang för att sedan dra vidare till en av de få barer i Pokhara som är öppet efter 23:00. Höjdpunken på kvällen var Hennings kommentar till en 19-årig Austrilensiska som just kommit tillbaka till vårt bord efter att ha suttit och kramats lite med en Nepalesisk snubbe:

Henning: “Was it good? I mean he is a perfect one-night-stand,  his an exotic local with good teeths…”

19-åriga tjejen: “OMG! You make me sound like such a whore!”

(tekniskt sätt är det väl han som är horan?)

Efter att spenderat ytterligare en natt i Kathmandu bar det av mot Bangladesh. På planet träffa vi Bangladesh-Jänkaren Kayes som tyckte vi var galna som inte hade förbokat något hotell i Dhaka. Tydligen var det någon slags landsstrejk i Bangladesh där de höll på att bränna bilvrak och grejer så kanske inte var så bra att gå och leta hotell mitt i natten… Men det löste sig när Kayes ringde sin privatchaufför och sa åt honom att plocka upp alla oss 3 i en stor bil för att sedan åka runt och leta rätt på ett hotell som inte var fullbokat.

Dagen efter bjöd Kayes oss på middag hemma hos hans familj. En av Bangladeshs mest kända poeter (Niramlendu Goon) skulle även komma på middagen men han fick tyvärr avböja då några demonstranter hade placerat en brinnande bil utanför hans port samt att han tydligen hade vänsterpraslat lite med någon högt upp i Bangladesh parlament vilket tydligen inte var så populärt då han var Hindu.

Vi har verkligen fått uppleva sjuka klassskillnader i Bangladesh: En dag äter vi middag hemma hos en familj som har över 30 tjänare och rest jorden runt för att dagen efter vandra bland folk som letar mat bland soporna och barn som springer efter än i flera hundra meter och frågar efter 5 Tk (50 öre).

Imorgon bär det av mot det beryktade tiger-träsket…

Ute på sjön i Pokhara och dricker lite öl.

Hmmm, denna är inte våran va?

Hennings "Italien Beef" var riktigt god...

Party, party...

En gammal tant som går och letar saker av värde bland soporna längs floden i Dhaka.

Z spanar in Kayes gymprylar.

Kayes och vi...

Dhaka vid solnedgång.

I gamla Dhaka har de nästintill aldrig sett en västerlänning så det är väldigt nyfikna.

Barnen är alltid väldigt glada trots den låga levnadsstandarden. De har väl inte sett Entourage än, så de vet ju inte bättre...

Asien-2: Ghorapani-Ghandruk Trek

We are back from our 5 day trek that we did in 4 days!

The trek started at 1100 MAS (Meters Above Sea level) where the road ended, beyond that point there was only walking. You start walking trough cute little villages with rice terraces looming high above and locals performing agriculture with tools that probably hasn’t changed much in the last 200 years. Right from the start there was a dog, with a nasty wound, following us. We named the dog Egon and he kept following us for must of the trek. The first day was quite short and made room for a lot of reading and relaxing in the afternoon.

On the second day the trek continued into thick forest, this was probably the most boring part of the trek since there was not much to see and you still had to climb almost 1500 meters of vertical drop. Ghorapani, where we spent the second night, is a little village at 2900 MAS that lies on a ridge with a deep gorge and the massive Annapurna massif on the other side. Unfortunately it was cloudy when we arrived so we couldn’t see the Annapurnas. But during the night the clouds dispersed and at 5 in the morning we started our walk up to Poon Hill at 3200 MAS where we witnessed the awesome sight of the sun rising over the Himalayas. Even Egon followed us up to Poon Hill although he didn’t seem too interested in the view.

The third day of the trek was the hardest with over 9 hours of walking. But it was also the most rewarding part of the trek since we were walking on a ridge with spectacular views of the Nepalese landscape including two peaks above 8000 meters (Annapurna 1 & Dhaulagiri). The last part of the third day we walked trough a misty rain forest with monkeys swinging from tree to tree and tigers hiding in the bushes.

The last day was mostly downhill and Fredrik picked up some kind of fast military pace while Henning lagged behind photographing the landscape. Today we are taking a day off because of sore muscles. The trek was absolutely amazing and we both think we might redo this some time in the future.

The most fun quote from the trek was after Fredrik slammed his head in the door frame for the third time: “FUCK!!! Curse all these Chinise, ahh I mean, Nepalise short motherfuckers!”

In 3 days we are going to Bangladesh! Stay tuned!

Henning trying to make sense of the map.

On our way through the rice terraces.

In the jungle...

Dreamlike waterfalls in the jungle...

Henning drinks beer while Z drinks Masala Tea after a day of trekking.

Sunrise over Poon Hill

Poon Hill at 6 in the morning!

Z walking on the ridge with the massive Dhaulagiri in the background.

...awesome!

Z in a tree scared of the tigers...

Asien-2: Pokhara

I have got some requests to start blogging in English so I thought I’d try that for this post. If you want me to switch back to Swedish please let me know by sending me an email or post a comment.

As the true Jetpackers we are we took a private car from Kathmandu to Pokhara. The main reason for this was to visit the Manakamana temple that lies half way. Since it was Saturday this turned out to be a pretty gory experience as the locals where sacrificing goats and roosters at the temple. Before we got there Fredrik thought it was going to be like an Indiana Jones movie where the priest slaughter animals on an altar above a chanting crowd, but it was not like that at all. The slaughter happened behind a little wall but it was still pretty disgusting in there with piles of goat heads lying against the wall and blood everywhere. Henning was amazed that the blood was so vividly red but Fredrik explained that that’s how it looks when blood has a lot of oxygen in it.

Pokhara is a really beautiful town that lies along a little lake with the massive backdrop of the Annapurna range. Unfortunately for us, as long as we’ve been here, thick clouds have been covering the Himalayian side of Pokhara so we haven’t really seen the Annapurnas yet.

Fredrik did some Parahawking which is paragliding but with a tame bird. It basically works like this: The Egyptian vulture called Bob flies back and forth between two tandem gliders collecting small pieces of buffalo meat from one of our outstretched arms while searching for thermal winds. The scariest part according to Fredrik was actually going up to the starting point when they crammed five people in to a small car with Bob, that seemed giginatic compared to the car, riding in the front seat. Fredrik thought parahawking was a really amazing experience and well worth the pretty hefty price of €120 for 40 minutes. Henning didn’t do the flight and instead waited on the ground with a cup of macchiato…

Tomorrow we will leave civilization for 5 days to do the “Poon Hill” trek… stay tuned!

We found a nice park to read in

The day after we decided to cut back a little on our daily expenses we went to this place where pizzas cost as much as back in Sweden which totally blew the budget

On the way up to the Manakamana temple

The temple was one of the most disgusting places I have ever visited, I felt a little sick afterwards

The headless roosters feet are still kicking while a butcher sprays the pumping blood on to the altar

Pokhara is really beautiful

Parahawing!

This paragliding tour was 10 times cooler than the one above Stockholm

Asien-2: Kathmandu & Bhote Koshi

Jag flög in en dag före Z och eftersom jag nyligen blivit kaffeälskare var jag tvungen att testa en Macchiato på alla flygplatser jag besökte. Frankfurt och Arlanda var jämnbra medans Abu Dhabi var riktigt usel.

Första kvällen innan Z kommit ner tänkte jag bara gå ut och ta en öl och läsa lite i Lonely Planet, men det sket sig när jag ut av en slump träffade “svensk-amrikanskan” Johanna från Indien i kön till baren, backpacker-världen är liten… Så det vart en helkväll med massa öl, vattenpipa och en hel del backpacker-historier.

Z’s första dag tog vi en rundvandring i Kathmandu och besökte de kändaste platserna för att dagen därpå hyra en chaufför och guide som visade oss de närliggande templen i dalen. Riktigt coolt, även om det tyvärr var rätt turistiskt, något som antaligen inte var ett problem när Hennings pappa var här 1969.

Tredje dagen åkte vi upp längs floden Bhote Koshi mot Tibetanska gränsen. Några kilometer innan gränsen ligger The Last Resort som har specialiserat sig i actionrelaterade sporter. Vi började hela kalaset med världens näst högsta bungee jump på 155 meter. Z sa till Henning innan vi hoppade att det som oroade honom mest var att skricka som en liten flicka och kompenserade i stället med det mest maskulina vrål som ekade ner längs klippvägarna när han föll genom vackra nepalesiska landskapet. Henning var 100% sammanbiten och yttrade inte ett ljud när han hoppade medans en italienare som vi lärde känna ropade “mamma mia”, så att vi alla gapskratta, när han tippade ut över kanten och insåg hur högt 155 meter är. På eftermiddagen gick Z på en promenad upp bland byarna men fick avbryta snabbt när mörkret föll på och barn börade kasta sten på honom.

De nästkommande två dagarna var det dags för forsränning! Första dagen var skoj men kändes aldrig som det var någon fara då det enbart var en grade 3+ fors. Dagen där på var dock helt crazy när vi raftade en 4+ och guiden skrek på oss konstant att vi var för dåliga på att paddla och att om vi inte skärper oss kommer vi kapsejsa. Något som försvårade hela situationen var dock guidens dåliga engelska uttal, vilket gjorde att det var svårt att skilja på “backward” och “forward”, resultatet av detta vart totalt kaos när båten gled mot en stor sten. För vår båt gick det dock bra till skillnad från några andra som slog runt efter kraschat in i en sten så att hela besättningen spolades längs forsen i det 15-gradiga vattnet. Hela raftingturen vart då plötsligt utbytt mot en räddningsaktion. Allt gick i slutändan bra och efter plockat upp alla paddlare och paddlar fortsatte vi ner tills floden flackar ut på grund av en uppdämmning till ett vattenkraftverk.

Idag är vi båda lite förkylda (kan det ha något med 2 dagar i 15-gradigt vatten att göra?) så vi tar en lung dag i Kathmandu, men i morgon bär det av mot Pokhara där parahawking och trekking står på menyn!

Träffa Johanna, backpacker världen är liten...

Vandringstur i Kathmandu

Hardcore Nepales :)

Z läser LP vid Durbar Square

Party på Buddha Bar

Trappan upp mot Monkey Temple

Aporna är fan sköna...

Z ser snygg ut vid Patan

Mini-Varanasi, eldarna i backgrunden är brinnande människolik

Z börjar tröttna på alla förbannade tempel...

Z äter som vanligt alltid upp...

Bron varifrån man gör Bungee Jumpen

Henning gör sig redo för att falla 155 meter...

Z faller ner i avgrunden med det mest maskulina vrål ni kan tänka er.

Dags för rafting

Vårt rafting team

Tyvärr inga bilder från de riktigt feta ställena eftersom guiden skrek på oss att ro då...

En 15-gradig våg på väg in...

...som massakrerar Z.

Henning lyckades hålla ut i 5 dagar utan kaffe, men sen sket det sig...

Asien-2: 12 dagar kvar…

Nu är det vara 12 dagar kvar till jag och och Z drar ner till Asien! Till skillnad från förra året när vi var i Filippinerna är denna resan betydligt mer planerad. Nedan följer en lista på vad som är planerat, allt är dock inte bokat så visa saker kan ju skita sig…

Nepal

 • Se Mount Everst.
 • Forsränning i grad 5 fors.
 • Hoppa 150 meters Bungee-jump.
 • Spana in tempel där bränner människolik.
 • Susa ner från ett bergspass på en cykel.
 • Paraglida med en örn som letar uppåtvindar.
 • Skåda makalösa vyer.

Bangladesh

 • Åka rickshaw i “the rickshaw capital of the world”
 • Tuffa ut genom Ganges-deltat på en hjulångare.
 • Fiska med uttrar i koppel.
 • Riskera våra liv i “tigerträsket”

Singapore

 • Besöka kliniken och få vodka på dropp.
 • Testa Hong-Kong/Singapore teorin för 3:e gången.
 • Hälsa på Aden.

Thailand

 • Fira jul och nyår med sand mellan tårna.
 • Klättra svårare än fransk 5c.
 • Spana in hajar på Richelieu Rock.
 • Lyssna på Åländsk-Thai-rock på Rolling Stoned.
 • Se när en Manta renas på Hin Daeng.
 • Dricka kopiösa mängder M-150.