Som jag skrev i förra inlägget träffade jag en Amerikansk tjej som heter Olga när jag och Fredrik reste i Albanien. Vi träffades sedan igen när hon kom till Stockholm på besök. I slutet av sommaren åkte jag sedan till New York för att träffa henne ytterligare en gång. Det blev en super romantisk vecka i New York och jag spenderade sedan de nästa nio månaderna delat mellan New York och Stockholm. Vårat valspråk var “fuck the Atlantic” men tyvärr tror jag att Atlanten vann i slutändan. Jag är dock oerhört tacksam för att fått träffat en sådan underbar tjej som Olga och jag kommer minnas dessa nio månader för resten av mitt liv!

Olga är det första person som jag har träffat som, precis som jag, har en hyllmeter Lonely Planet. Först tyckte vi det var ett lite märkligt sammanträffande men insåg sedan att det är just Lonely Planet som gjorde att vi träffades. Utan Lonely Planet hade ingen av oss kommit på tanken att vandra i norra Albanien!

Olga föddes i Vitryssland men hennes föräldrar bestämde sig för att flytta till USA när hon var åtta. De flyttade till Connecticut där Olga växte upp och även pluggade. Efter jobb och fortsatt plugg i Chicago och Boston bestämde hon sig tillslut för att flytta till New York. Detta sammanföll med när vi träffades vilket gjorde att vi båda var rätt nya till staden (även om både jag och hon har varit där förr). Att få utforska en underbar stad som New York tillsammans med en sådan underbar tjej som Olga var verkligen ett privilegium!

En oväntad grej jag lärde mig uppskatta i New York var sushi. Antagligen p.g.a. av att New York har såpass bra sushi!

En kväll för Olga och mig börjande ofta med lite ost och vin hemma hos henne följt av någon av New Yorks många sushirestauranger (Mira Sushi och Sushi Dojo var favoriterna). Efter det gick vi tillbaka till hennes lägenhet och kollade på House of Cards tillsammans en lite Toblerone och ytterligare en glas vin alternativt fortsatte på någon av New Yorks många cocktailbarer.

.