Nu har vi kommit till vårt första riktiga destination, Porto Galera, men låt oss ta det från början…

Det börja med att planet från Stockholm var 3 timmar sent! Som tur var hade vi 7 timmars väntetid i Istanbul som nu plötsligt vart 4. Efter ett kort Jul firande på Burger King i Istanbul flög vi vidare till Hong Kong där jag hamnade brevid en Britt som hade säsongat i Chamonix så vi pratade friåkning hela vägen.

När vi skulle checka in bagaget i Hong Kong för Manila fick vi reda på att man var tvungen att ha en returbiljett ur Filippinerna för att få komma in så det vart panik spring till ett wifi-cafe, upp med laptoppen och boka en utresa.

I Manila hade vi bokat ett litet flummigt hostel (Townhouse, 950p) på någon bakgata som taxichauffören aldrig hört tals om, men som turvar är taxi billigt och Filippiner hjälpsamma så det löste sig.

Dagen där på begav vi oss vidare ner till Porto Galera med buss där de visade filmen Avatar (typ 1 vecka sedan kom på bio) vilket Henning tyckte det var pratiskt så man slapp se skiten hemma Sverige men Z hävda starkt att det är att förstöra film att se det på en buss.

Nu är vi alltså i Porto Galera och man kan väll säga att det finns tre typer av turister här…
1. Sexturism (ska tydligen vara stort i hela filippinerna :( )
2. Dykturism, över 40 divespots lättillgängligt från byn
3. Sexturister som gillar att dyka :)

Idag gjorde vi första dyket (Canyon) som var sådär… ingen super sikt (ca 10 meter) och brutalt sönderdykt (jänkarna har hanskar och använder Gorgonias som handtag). Efter vi kom upp mådde jag (Henning) skit och spydde 8 gånger när jag väl kom tillbaka till hotellet. Min dykdator pajjade också vilket inte direkt fick mig att må bättre… :(

Men solen skiner, 28 i luften, 27 i vattnet och ölen är billig (8 kr) så än så länge är resan lyckad!

Z dyker Canyon

Porto Galera i ett Nötskal

Första ölen, tjejen följer med... :S

På väg ut till Porto Galera

Jeepney till båten, det vart lite trångt...

Z bjuder på lite medhavd knäck på planet

Henning panikbokar returbiljet ut från Filippinerna