Sista 2 veckorna har gått i full rulle så det har varit svårt att finna tid för ett blogginlägg.

Efter Singapore begav vi oss till Koh Lanta i Thailand för lite soft strandliv samt att dyka Hin Daeng som är känt för mantor. Vi gjorde 2 dyk på Hin Daeng och såg mantor båda dyken, Z lyckades även få en av dem på en superbra bild (längst ner i detta inlägg).

Vi vart först lite besvikna på utelivet i Koh Lanta då det är en ganska stor ö och festfolket blir lätt utspritt och drunknar i ett hav av barnfamiljer. För att råda bot på detta problem upptäckte vi dock att de har ett rullande schema för vilken bar man ska gå till för att få fest, så sista kvällen hamna vi på en riktigt skönt beach party.

Efter Koh Lanta bar det av mot Railay och Ton Sai, där vi klättrade med våran guide Samsung. Henning klarade som svårast 6a+ medan Z “enbart” klarade 6a. Höjdpunken på klättringen enligt Henning var när Z skulle börja klättra en vägg och inte såg att en sten stack ut ovan honom vilket resulterade i att han stångade väggen så att han efteråt såg ut som Gorbatjov.

Efter Railay begav vi oss mot Khao Lak där våran 5 dagars dyksafari till Similand Island utgick ifrån. Ledaren för safarin var från Austin i Texas och hade i ett av sina stoltaste ögonblick prejat ner Lance Armstrong i ett dike med sin Hummer. Våran Dive Master på båten var Malin från Bromma.

Dykningen på Similand var som förväntat sjukt bra, även om det kanske inte riktigt höll upp till de sky-höga förväntningar som Henning mindes det som. Andra dyket på Richelieu Rock var det bästa på safarin med bra sikt, absurda fiskstim samt ett dramatiskt undervattenslandskap täckt med lila koraller.

Julafton blev en utekväll i Koh Lak med Malin. Vi var alla (utom möjligen Z) dock ganska trötta då vi varit uppe sedan 06:30 och dykt.

Nu väntar 6 dagar fest på Phi Phi innan det bär av mot Sverige.

Z softar på strandbaren i Koh Lanta

Stranden i Koh Lanta, där ute i diset ligger Phi Phi

Party med några tyskar i Lanta

Z klättrar 6a i Raily

Z beställer in lök-ringar som appetizer och får in något som kan föda ett helt kompani

Henning halvvägs upp för 6a i Raily

Z på väg upp för en 25 meter hög klippvägg

Similand Islands...

Z efter ett nattdyk på Similand

Den galna sköldpaddan som förföljde en i våran dykgrupp och bet henne i armen

Våran dykbåt styr mot Koh Bon

Dax för ett dopp mellan dyken

Vårat dive-team på Similand, gubben som tittar upp bakom Z är stammis på båten och åkt med den 69 gånger än så länge...

MANTA!

Julafton party med Malin.