De sista 3 dagarna på resan har varit fartfyllda och de bästa på hela resan enligt Z!

Vi började med att dyka Barracuda Lake samt 2 vrak. Barracuda Lake är en speciell plats, en liten sjö avskärmad från havet så man måste klättra med dykutrustningen över hala stegar för att ta sig fram till sjön. Sjön liknar inget annat dyk vi någonsin gjort och känns lite som en annan planet med sitt pool liknande vatten och dammtuss inklädda klippor. Den var totalt död på liv förutom en och annan krabba som desperat försökte hitta något att äta och botten är fylld av någon slags sand-dy liknande sörja där man kan borra ner sina händer eller om man tar lite fart hela sin kropp. Det märkligaste med Barracuda Lake är dock salt och temperatur skillnaderna i sjön. På ytan är det relativt normal havs temperatur (ca 27 grader) och färskvatten men när man kommer ner till ca 15 meters djup är det som Gud har skiktat sjön och plötsligt är vattnet salt och 38 grader! Sjön har fått sitt namn från en vilse barracuda som lever där, men han hade antagligen fått värmeslag när vi var där då han inte  syntes till.

Detta var våran 3:e dykdag med SeaDive och vi började bli rätt bra polare med de övriga dykturisterna. De vi lärde känna bäst var följande:
Sam, stor Cuba-Amerikan som försökte lära Filippinerna hur gangsters skakar hand i New York. Han visade dock en svaghet i sin tuffa gangster attityd på sista frukosten då han grät för att han skulle åka hem.
Edde, Tysk MC-klubb knutte som klagade på att Tyskland använde dålig asfalt så att man inte kunde ligga tillräckligt djupt i kurvorna.
Signe, söt danska som Henning hade stora problem att höra vad hon sa, Z förstod lite mer men vart mestadels engelska.
Turtle, komikern i gänget, sprudlade av roliga resehistorier, det sjukaste han gjort i Filippinerna än så länge var att gå på Black Nazarene som är festival för Manilas 100’000 kriminella. Turtle beskrev upplevelsen på följande sätt:  “I was putting my hand up to take a picture and within one second I felt hands down my pockets grabbing my phone, money and everything”

På kvällen drog vi ihop en avskedsfest på våran favorit restaurang (Coron Bistro: i menyn kan man läsa “We refuse to cook our meat ‘well done’ “) och det vart en sjukt lyckad kväll. Edde bjuder på runda efter runda med rum and coke, Turtle drar den ena sköna resehistorien efter den andra så att Henning och Sam gråter av skratt. Efter den 4:e rum and coke börjar Henning bli lite rädd att de gör isen av kranvatten och någon kommer på iden med Safe Ice vilket innebär att han tar alla isbitar, stoppar ner dem i en kondom som man sedan lägger tillbaka i drinken. Henning kan nu dricka sin drink tryggt…

Efter middagen drog vi vidare mot en nattklubb/stripklubb/bordell liknande bar där största problemet var att så fort man började dansa kom det 3 små filippinska killar och började typ halvt jucka mot än :| Som tur var, var Signe där och kunde hjälpa till att skrämma bort små killarna… :) Mot slutet av kvällen ser Henning en sjukt söt/sexig Filippinsk tjej som av någon anledning Henning fårför sig kanske inte är prostituerad så han börja dansa lite med henne. Hennings dröm om att hitta en icke prostituerad filippinsk tjej går dock snabbt i kras när tjejen stoppar in ena handen innanför Hennings byxor och börja viska i hans öra: “OMG you are sooo big, I want you to night”. Henning ursäktar sig med han han har en “flickvän som ligger och väntar på hotell rummet” och går snabbt tillbaka till Signes beskydd som as flabbar och räcker fram en kondom till Henning: “You have had Safe Ice so you better go for Safe Sex as well tonight”.

Dagen efter drog vi till Hong Kong där vi mötte upp Karim som vi träffade på Malapascua. Hong Kong är ett speciellt ställe, med sina 7500 skyskrapor är det skyskrapstätaste platsen på jorden. Detta gör även att boende priser är helt galna: En 40 m^2 lägenhet på Hong Kong ön kostar ca 25000 kr i månaden att hyra.

På dagen visade Z runt Henning på några av de vanliga turist attraktionerna, tyvärr var dock Victorias Peak insvept i moln hela tiden så vart det aldrig någon utsikt över hela Hong Kong. På kvällen var det utgång och Karim visade oss runt mellan några av de bästa barerna i stan. Hong Kong (och vad vi har hört även Singapore) är ett speciellt trevligt ställe om man är vit västerländsk man under 35 och ser någorlunda bra ut. ALLA tjejer vill ha dig! Helt sjukt… Henning beskrev det på följande sätt:

“Jag gjorde fan ingenting, dansade lite framför livebandet och innom 10 minuter står man där och hånglar med någon brittiskbrud, en annan tjej frågade jag vart hon kom ifrån och hon hängde efter mig hela kvällen, en tredje brud som jag dansade lite med på bardisken totalt droppa sin kille hon redan var med och började skaka ruma med mig. Aldrig fått så många blickar, tjejer som kommenterar på kläder, solbränna, frågar vad man gör i Hong Kong osv, helt sjukt…”

Karim förklara fenomenet (som även bekräftades av Danskarna på Liveaborden) att Asiatiska brudar vill ha västerlänska killar, västerlänska tjejer vill även dem ha västerlänska killar, de flesta västerlänska killar som är i Hong Kong är över 50, feta och har brittisktandvård och sen blir det tillgång och efterfråga principen som gäller, man själv har alltså någon som är unikt och extremt populärt ;-)

Dagenefter vaknade Henning upp med noll röst, svidande ont i halsen, feber samt dålig i magen så Z fick underhålla sig själv den dagen. Det kostar att lika på topp… ;-)

Nu är vi hemma i Sverige igen! Känns skönt att vara hemma även om man längtar tillbaka till alla roliga minnen från resan, jag hoppas ni har tyckt det varit roligt att läsa om våra äventyr och vi tackar alla som har kommenterat! Nedan följer några resafakta.

——————————————————————————————

DYK: 38 st (billigast: Porto Galera 150 kr/dyk. dyrast: Borcay 300 kr/dyk)

BÄSTA DYK: Två första på Apo Reef, Z tycker även vraken i Coron.

DJUPASTE DYKET: 39 meter

HAJAR: 45 st totalt, 44 White Tip, 1 Gray Reef, (35 på Apo Reef, 10 i Boracay)

MANTOR: 2 st, (båda på Malapascua)

SKÖLDPADDOR: 8 st (alla på Apo Reef)

BÄST SIKT: 40 meter på Apo Reef

HOTELL: 9 st (billigast: Porto Princessa 100 kr/natt. dyrast: Hong Kong 350 kr/natt)

FLYG: 11 st (!) (Alla vägar går via Manila)

ÖL: ca 200 st (Z toppa med 15 öl på 1 dag) (en öl på restaurang är ca 8 kr)

VIKT MINSKNING: Henning har gått ner 5 kg (!) på resan.

VANLIGASTE NATIONALITET PÅ TURISTER: Jänkare, Kanadensare, Britter, Australiensare.

JOBBIGASTE TRANSPORT: Minivän mellan Porto Princessa och El Nido.

FARLIGASTE TRANSPORT: Båt mellan El Nido och Coron. (Några Jänkare vi träffades båt hade sprungit läck och alla turister hade fått stått och ösa! ut på öppet hav)

PLATSER VI MISSA SOM LÄR VARA BRA: Norra Luzon (risterraser) samt Tubbataha Reef (ska till och med vara bättre än Apo Reef)

SKÖNASTE CITAT:
1. “FUCKING WAVE” – Björn, Malmö divemaster
2. “I went to 99 meters motherfucker!” – Max på Malapascua
3. “Vad tycker vi om det? Är det OK eller? Njjjjjaaaaajjooooo, det är fan inte OK alltså? eller är det de?” – Lidingö snubbe vi träffa i Porto Galera
4. “Deep fried nudibranch” – Jänkaren Charlie på Liveaboarden
5. “Yeah, you want God to go like Ahhhhhh!” – Turtle
6.
“I put my stick in every god damn hole I can find” – Turtle (pratar om USB sticka)
7. Henning: “You where in the Veitnam War and your name is Charlie, wasn’t that a kind of problem?” Charlie: “ohh yeah, as soon a spoke on the radio we had friendly fire…”
8. “Jag tycker stripporna har lite dålig stångnärvaro” –
Lidingö snubben

BUDGET (per person):
Sthlm – Hong Kong:  5000 kr
Inrikesflyg + HK – Manila:  4500 kr
Dykning:  8500 kr
Övrigt: 10000 kr
TOTAL: 28000 kr

Vårat dykgäng i Coron

På väg till Barracuda Lake

Party, Party

Hong Kong by night

Bruce Lee by night

Hong Kong by day