Poängen med att åka till Darjeeling var att vandra den berömda Singalila Ridge Trek där man under fem dagar först följer Väst-Bengalen/Nepal-gränsen för att sedan vika av på Väst-Bengalen/Sikkim-gränsen. För oss tog vandringen dock sex dagar då vi vart “insnöade” på 3600 meter över havet.

Under hela vandringen gjorde vi följeslag med två jänkare samt en tjej från Australien. Max vart mycket imponerad på en av jänkarna, då hon vid ~19 års ålder, (hon var ~20 år nu) bestigit Mt. McKinley (6000+ möh) medan Henning mest tyckte hon hade en fruktansvärt porrig röst.

Under de två första dagarna var vädret kast men ändå tillräckligt OK för att kunna vandra. På den tredje dagen kulminera dock skitvädret, då när vi vakna och titta ut, såg ett lätt snötäcke över hela byn samt att stigarna hade blivit förvandlade till lervälling. Våran guide gav oss två alternativ: antingen väntar vi ut snön eller så börjar vi gå ner mot bilvägen. Vi valde att vänta ut snön vilket var rätt alternativ då den fjärde dagen var betydligt bättre, under eftermiddagen splittrades molnen till och med tillräckligt för att få en skymt av Kangchenjunga. Porr-röst-McKinley-tjejens polare, som också hette Max, sammanfatta de tre första dagarna av vandringen bäst: “Into the mist” medan våran Max sammanfattade det: “Det handlade mest om att hålla sig varm”.

På kvällarna blev vi bjudna på lokal-“öl”, som vi drack hur bamburör, samtidigt som vi diskutera olika epoker i Steve Jobs liv (Max köpte biografien samma dag den släpptes till Kindle och Henning köpte den ytterligare några dagar senare i en bokhandel).

Efter kommit tillbaka från vandringen var tanken att vi skulle fortsätta upp i Sikkim men då vi dels var en dag sena p.g.a. 7-timmars-tågförseningen och ytterligare en dag p.g.a. dåligt väder blev det lite tajt, så vi valde att softa i Darjeeling i två dagar i stället. Vi har spenderat dessa två dagar med att kompenserat för förlorade kalorier, men på två helt olika sätt: Henning konsumerar öl medan Max väljer olika bakverk.

Imorgon bär det av mot Kolkata, för att sedan fortsätta ut mot paradisön Havelock där snorkling, dykning, beach och fest står på menyn.

Ps. Internet ska tydligen vara kasst (modem) eller svindyrt (satellit) på Havelock så kanske dröjer tills vi kommer hem innan sista inlägget kommer upp.

"In to the mist", så här såg de första två dagarna av vandringen ut.

Vårat trekking-gäng.

Så här såg det ut när vi vakna tredje dagen

WTF? Åkte vi ända till Indien för detta?!?! ;-)

 

Men sen sprack det upp och man kunde se Kangchenjunga (världens 3:e hösta berg)

Landskapet är fett!

Vi dricker lokal-"öl" med några snubbar från Sikkim

Med Indien/Nepal gränsen mellan benen...

Vädret blev som sagt bättre sista dagarna...

Red-Panda!

Ner genom de puttenuttiga byarna...