(detta inlägg är upplagt på denna sida post-mortem)

Nu så har vi hängt i Dahab ett tag och fått en uppfattning om stället. Det är väldigt annorlunda gentemot de flesta andra ställen i Egypten:

* Väldigt blandad nationalitet på turisterna och i stort sett bara backpackers.

* Är en relaxad atmosfär här, caféer längs havet där man i stort sett ligger på golvet och sörplar i sig en utsökt fruktshake (de toppar alltid shaken med glasskula, som är pricken på I:et)

* Egypterna försöker inte alls kränga på dig saker på samma sätt, och här betalar man om man är nöjd med utflykten, maten etc.

* I stort sett alla är här för dykningens/snorklingens skull

* Första stället i Egypten som vi har hittat en nattklubbsliknande ställe.

Det vi gjorde första heldagen här var att snorkla med våra nyfunna vänner från Lund som delade minibuss med oss från Sharm el Sheik. I stort sett alla reven ligger precis utanför där vi bor, så man kan krypa ned till fiskarna och det fina är att det nästan är PhiPhi-klass på snorklingen.

Förutom snorklingen så har vi ätit middag med Peter och Bez två gånger, två väldigt trevliga studenter från Lund. Peter har jobbat som fotograf åt LTH:s kår, så ni kan gissa vad Henning och Peter pratar om…

Vi hittade ett trevligt hak att se EM-finalen på, livlig och festlig atmosfär, där vi stannade kvar efter matchen och dansade in på småtimmarna.

Det har även blivit några dyk här, där två av dyken höll riktig hög klass. På stället “The Canyon” såg Kasper en Manta, så nu svävar han på moln. Henning hann ju inte se den så han tror ju att Kasper fick en narkos och började se i syne…

Andra dyket var “The Bells & Blue Hole” där dyket börjar med att man simmar ned genom en “skorsten” till 30 meters djup för att sedan få tänderna tvättade av “Cleaning fishes”.

Idag har vi precis kommit till Petra i Jordanien, 3 timmar taxi i Egypten, 3 timmar gräns kontroll genom isreal (vi samåkte med Peter och Bez och eftersom Bez har ett efternamn som låter arabiskt var det in på korssförhör… men allt gick bra ) och sedan 3 timmar taxi till Petra.

Imorgon blir det upp tidigt för att göra standen

Kommentera mera nyckelpiga eller dö!!1!1!!