(detta inlägg är skrivet av Kasper och upplagt på denna sida post-mortem)

Efter senaste inlägget har det hänt en del. Senast vi lämnade er hade vi precis gjort Giza, dagen efter var det Egyptiska museet. Tuttankamåns mask, stenplattan-som-gjorde-att-man-kunde-översätta-hie roglyfer, miljoner sarkofager och miljarder statyer.

Samma kväll bar det av med natttåg till Aswan. Standarden var helt makalös (kostade en halv förmögenhet dock, 60USD), egen hytt med AC, handfat och två hål i väggen. Två hål i väggen var största hitten då vi kunde kolla på The Bank Job (en film att rekommendera btw) på laptoppen. Vi sov som princessor och kände oss helt utvilade när vi väl 4 timmar sent anlände till Aswan.

När tågdörren öppnas möts vi av 45-gradig hetta, det är inte svenska vikingar vana vid tydligen. Men med mycket vatten och långsamt tempo kom man snabbt in i det. Hotellet var jättebra (Memnon hotel, 14USD natten) med magnifik utsikt över Nilen. Hotellet fixade alla våra utflykter, Felucca på Nilen, Luxorboende samt alla tempelutflykter runt Luxor.

Nästa dag var det seglingsdags, vi blev hämtade av kapten Ala. Vi delade Feluccan (segelbåt på Nilen) med tre unga grabbar från Kanada, två spralliga finskor, en berest jenkar-tant och en medelålders Australiensare med en otrolig bajshumor. Väldigt varmt men när man seglar fläktar det skönt från Nilen. Vi bekantade oss väldigt snabbt med varandra och började skämta hej vilt. Här kom Australiensarens bajshumor snabbt in. Hennings favvocitat: ”Fast, get the camera! The donkey is taking a dump in the Nile! I want it as my profile picture on Facebook.” och självklart skrattar Henning åt detta i 2,5 dygn.

Maten på Feluccan var typiskt Egyptisk; den mättade hungriga magar, men inte mer än så. En McArabia skulle ha suttit fint :) Vi avslutade hela kvällen med att alla samlades framför vår dator för att se Hitchcock’s rulle ”Psycho”. Natten var kall, men vi blev väckta av nybryggt te. Dagen fortsatte med lite segling för att sedan snabbt ta en kaffepaus i en vik i fyra timmar… Det blev lite svettigt efter ett tag när solen började gassa och flugorna började härja med oss. Men även detta överlevde vi och när vi väl började segla igen svalkade vindbrisen och flugorna försvann. Dagen präglades av att Kasper spöade skiten ur kanadensare på kort, och att Henning fotade som en galning. Till middag bjöds det på kamelkött, det var segt och salt men ändå rätt gott. Efter middagen hade vi tankegåtor: Du har 9 identiska mynt till utseendet, men en av dom väger lite mindre än de andra. Hur hittar du det mynt som väger mindre än de andra? Det enda hjälpmedlet du har är en ”balansvåg” som du endast får använda två gånger…

Nästa natt blev minst lika kall, men nu hade några av oss iaf förberett oss med tjockärmat och långbyxor. Vi vaknade upp Kom Ombo där vi gjorde vårt första tempel för dagen. Kom Ombo fick pisk av nästa tempel som var Edfu (bästa templet för foto) som i sin tur fick pisk av dagens höjd punkt Karnaktemplet. Dagen rundades av med Luxor templet, men efter Karnak är det inte mycket som imponerar på en.

I skrivadets stund sitter vi hotellets tagvåning och lyssnar på Allllllha-Alllllha-Alllllha från moskeernas megafoner. Här näst blir det en McArabia som vi sköjer ner med lite Sheesha. I morgon fortsätter rännandet i runierna där den troliga höjdpunkten blir Valley of the Kings. Den som lever får se. Tack och hej lever pastej.

Ps. Vi utstår hettan med hjälp av era kommentarer ;)