(detta och upplagt på denna sidan post-mortem)

Resan började på ARN, tog den traditionella skitdyra ölen på A-baren. På flyget till Prag (mellanlandade där) blev Kasper lite illamående, resfeber? Men en Urquelle i Prag gjorde susen :)

Landade i Cairo mitt i natten, taxi till hotellet. När vi väl vara framme visade det sig att de strulat bort vår Internetbokning. Kasper får en hjärnböldning och Henning försöker få receptionisten att fixa ett annat hotell åt oss. Receptionisten skämdes rätt rejält så han sätter sig i en taxi med oss och tar oss till ett annat hotell som visade sig vara över förväntan (och 50 kr billigare :)

Första dagen var fixdag, fixade tåg till Aswan, Gizautflykt och gick en långpromenad i Kairo. På kvällen var vi helt slut efter den långa vandringen i 42 graders hetta men kämpade oss ändå ut till Kairos största bazaar och även Egyptens äldsta Coffee house (180 år gammalt) tog en Sheesa (vattenpipa på arabiska) och pratade med lite Araber :) Väl hemma slocknade vi framför Reine & Mimmi i Fjällen på Hennings laptop :p

Nästa morgon startade med vår Gizautflykt. Utflykten var rätt dyr (65USD per person, Misr Travel Co) men visade sig vara väl spenderade pengar då det var bara vi två och en privat guide plus chaufför. De tog oss runt till alla kulturella storheter runt om Giza/Kairo. Trippen avslutades framför den mäktiga Cheopspyramiden.

När vi kom tillbaka från turen var det bara springa till närmsta café för att ta en Sheesha och heja fram Sverige mot Grekland. Vi lyckades ganska bra, då hela cafét (bara araber) börjde heja på Sverige :D

Efter Sverigematchen gick vi till en magdansklubb där Henning skakade rumpa med tjejerna på scen.

När vi kom hem från magdansen (02:30) kollade vi mejlen och fick panik då Dykfirman som vi ska dyka med senare hade svarat och sa att saker och ting var fullbokat. Efter suttit och grubblat till 05:00 lyckades vi hitta en lösning som är lika bra som ursprungstanken.

Idag har vi gjort Egyptiska muséet, kvantiten är helt sjuuuuk. Typ 3453245 identiska statyer och sarkofager.

Nu sitter vi på ett McDonalds med trådlöst Internet och väntar på natttåget som ska ta oss till Aswan.