Sista 3 dagarna har varit roliga och fart fyllda men Max och framför allt Danne har börjat bli lite risiga i kistan. Danne låg hemma en dag och Max beskrev toalettbesöket som att lägga en rejäl “komocka”.

Precis efter vi skrev förra blogginlägget åkte vi till gränsen mellan Indien och Pakistan för att se den beryktade gränsceremonin. Det fungerar ungefär som en hockey match utan själva hockeyn, de två sidorna, Indien och Paktistan, sjunger hejarramsor, skriker slagord och vevar flaggor för fulla muggar medan vakterna stampar i marken så hårt de kan för att skrämma andra sidan. Nationalism på högsta nivå… BTW. Var det inte Indien och Pakistan som var en hårsmån från kärnvapenkrig mellan varandra för några år sedan?

Dagen efter åkte vi en 6 timmar taxi-tur upp i Himalaya för 500 kr för att “träffa” Dalai Lama. McLeod Ganj är platsen där den Tibitanska regeringen sitter i exil efter att Kina invaderade dem på 50-talet. Tyvärr var Dalai Lama på “turné” i Kashmir så vi fick nöja oss med en munk vi träffade när vi gick och letade efter vår Lonely Planet bok som någon (host, host, Max) tappade bort. Munken tog oss på en 3 timmar rundvandring genom McLeod, förklarade historien bakom templen, visade hur man skulle snurra hjulen för att få evig lycka, för att slutligen bjuda hem oss till sitt hem på en kopp te. Efter vi lämna munkens hem tyckte Henning att de får vara nog med religiöst-blajj så vi satt oss på en bar och tog några bärs. Förlusten av boken resulterade i ett intressant möte och nästa dag köpte vi en ny LP.

Dagen efter var skulle vi leta efter ett tempel när munken från gårdagen skulle hålla ett föredrag om buddism. På på grund av hans urusla vägbeskrivning hittade vi aldrig platsen. Istället blev vi uppraggade till engelskalärare för nyanlända tibetanska flyktingar. Det var helt klart en hitt av flera anledningar:

1. Man ökar sin karma.
2. Intressant att höra på de Tibitanska flyktingarnas livshistoria
3. Stället kryllar ju för fan av västerländska tjejer!

På kvällen gick vi ut och åt middag med en söt Gotländsk-Amerikanska — som vi träffade på engelskaskolan — och några av hennes polare.

Om 2 timmar bär det av mot Manali som är meckat för action relaterade sporter i Indien.

Hörs snart!

Danne & Max hejar för Indien

Golden Temple by night

Indisk mat har fortsatt att imponera

Utsikten från våran balkong

Hemma på te hos munken

Henning fottar gamla gubbar

Ute på lite vandring runt McLeod Ganj

Max Tibitanskagrupp på förhör.

Max & Danne försöker uppnå Nirvana.

Middag med Gotlänska-Amrikanskan plus vänner

En hungrig ko