Snart 1 vecka i Malaysia. Har redan besökt tre olika platser…

KL
Måste säga att jag uppskattade KL mer denna gången jämfört med första gången jag var här. Kan ha något att göra med att sist jag var här var hotellrummet så dåligt ventilerat att det var syrebrist på morgonen när man vakna. Denna gång körde jag med AC-rum.

Jag gjorde lite shopping i KL, 1 klocka och 1 par solglassögon (jag har redan pajjat 2 brillor på 4 veckor, fortsätter jag i denna takt kommer jag gjort av med 14 brillor på denna resa). Var även på en fet skybar.

Taman Negara
“Världens äldsta regnskog” var ganska cool. Gjorde de klassiska hangbrovandringen och lite små turer runt parken. Höjdpunken på hela resan var båtturen in själva parken.

Perhentian Islands
Perhentian är två små paradisöar på Malaysias östkust. Har varit här i 3 dagar nu och varit full rulle sedan jag anlände. Träffade en skön snubbe från New Zealand 1 timme efter jag anlände som heter Clint som jag har hängt med en del. Clint tipsade första kvällen om sitt bästa raggningsknep, när en tjej frågar vad han jobbar med brukar han svara:

“I train retarded dolphins back in New Zealand so they can go out in the ocean and live a normal life. But what I have discovered lately is that Dolphins can acutely read our minds, me and one of my favorite retarded dolphins can actually communicate with each other just with our eyes”

Den enda nationaliteten som är dum nog att gå på det är tydligen Amerikanskor, som lyssnar med stora ögon och tycker Clint är den största djurvännen ever.

Dykningen här i Perhentian är helt ok och helt sjukt varmt i vattnet, 34 grader, svalkar inte för fem öre…

På kvällarna går man till en enda baren på ön, Black Tip, för att dricka “Moneky Juice” (25%-ig whisky) med cola, sitta i sanden och lyssna på ett live-band. Black Tip kör som policy att de inte stänger förens alla gäster har gått hem vilket vanligtvis är vid 7 på morgonen.

Jag kommer hänga här några dagar till innan det bär av mot Singapore och Borneo, hörs snart!

 

Backpacker Henning in Action

KL i all sin prakt

Coolaste Skybaren jag vart på, dock dyr, samma priser som Sverige.

På väg till Taman Negara

De kända och extremt turistiska hängbroarna i Taman Negara

Lokalbåt i Taman Negara

Perhentian Islands, med fucking 34 grader i vattnet!!!

New Zealändaren Clint och österikarna Jasmin och Mikael

Klassiskt beach party

Den "korta" brasilanaren Alex har druckit lite väl mycket Moneky Juice