De senaste 24 timmarna har varit fartfyllda och känslomässigt laddade, med känslor som: Lycka, förvåning, ödmjukhet, panik, rädsla, trötthet och förundran, men vi tar det från början…

Anlände till Singapore via en 11 timmars busstur från norra Malaysia. Singapore är en skön stad, kliniskt rent och organiserat (Tomas: du skulle gilla det). Befolkningen är en blandning av kineser, indier, malajer och västerländningar inklämda på en liten ö mitt på ekvatorn med en rejäl dos Amerikans kommers över hela skiten.

När Z och jag var i Filippinerna tidigare i år hörde vi ett rykte om att västerländska killar har extremt lätt att ragga brudar i Singapore då precis som i Hong Kong, är det jävligt populärt bland alla typer av tjejer att ha/va-med västerlänska killar, och eftersom bara finns en liten minoritet västerläningar och de flesta av dem är 50+ med brittisktandvård blir man plötsligt den “mest attraktiva killen på hela nattklubben” för att citera ryktet i Fillipinerna. Mitt uppdrag här i Singapore blev ju självklart att undersöka om detta stämmer…?

Det stämmer!!! OMG! Tog 20 minuter innan man börja hångla med en tjej, och “open:ern” var typ sämst i världshistorien: En snubbe jag träffa i kö:n på väg in på  nattklubben petade en random tjej på axeln och låtsades som om det var jag, när jag skyllde ifrån mig på han sa han bara till tjejen: “He’s from Europe why don’t the two of you hook-up”… och det funka… helt sjukt…

Den stora händelsen när jag var här var dock att Gunilla, min kusin, födde barn samtidigt som jag var här! Fick både se henne med stor mage och liggandes på bebe med en liten pojke i famnen. Helt otroligt!

Första dagen jag var här tog Slava, Gunillas man, mig på en motorcykeltur runt norra Singapore, varpå vi åt lite kinesmat för att sedan ta en simtur i deras pool. Mycket trevligt. Natten där på (medan jag var ute och testade Singapore-teorin) födde Gunilla en son. Dagen efter, 3 timmar innan mitt flyg gick till Borneo var jag förbi bebe och spanade in den 4 timmar gamla bebisen :)

Nu kanske ni undrar vart sorgen, paniken och rädslan kom in i det här? Jo det är nämligen så att när jag vaknade upp efter utekvällen hittade jag inte min magväska som bland annat innehöll mitt pass. Efter i total panik letat igenom hotel rummet 43545 gånger börjar det gå upp för mig att jag måste tappat/någon-har-stulit det på nattklubben kvällen innan (vilket dock verkade konstigt då jag hade satt fast det i byxorna så det inte skulle gå att tappa). Som tur var kom hotel-managern förbi och sa att han hittat det hängandes på en krok vid de publika duscharna i hotellet.

Note to self: Risken att glömma magväsken när man rör sig internt på hotellet överstiger risken att någon ska sno den på rummet.

Nu är det Borneo och Mt. Kinabalu som lurar här näst, ha det så bra!

Singapore Sling in Action

Singapore "konst"

Börja verkligen digga Sushi, och detta var bästa resturangen so far

Skybar 70 våningar upp, hissen är så snabb att jag var tvungen att tryckutjämna

The Butter Factory är riktigt nice nattklubb, fet utsikt och väl kyld. Ingen aning vad det kosta dock eftersom jag var bjuden på allt av några piloter från Singapore, ville bjuda tillbaka men de vägra ta emot det.

Slava kom och hämta mig på sin nya leksak.

Gunilla, min kusin, som tjockast ;)

De nya föräldrarna....

...och det nya barnet...

...och jag.