Vi har nu kommit till och lämnat Boracay, Filippinernas partyort.

Boracay är en liten ö mitt i filippinernas övärld med de vitaste sandsträderna ni kan tänka er. Stället kryllar av stora charterhotell, barer samt dykshoppar. Vårt mål med vistelsen var att lägga dykningen på hyllan för några dagar och koncentrera oss på strand och fest men det sket sig redan första dagen och tur var väl det. Första dyket var på Yapak, en vägg på 30 meters djup där sikten är grym (ca 25 meter) och hajarna frodas. Vi såg 4 White Tip Reef Sharks och det blev det bästa dyket i filippinerna än så länge. Dagen efter gjorde vi Yapak en gång till för att det var så bra första gången och denna gång var var sikten ännu bättre och det blev ytterligare 3 hajar.

Vi dök med WaterColors och blev jättebra polare med våran divemaster Jenny som visade oss runt i Boracay. WaterColors var mycket trevliga och bra förutom när vi skulle gör ett vrakdyk och båten droppar oss på fel plats (!) vilket inte gick att se från ytan så när vi kommit ner till 20 meters djup och ska börja leta efter vraket så var det bara sand… (dykcentret kompenserade oss för det dyket med ett annat)

Första kvällen rekade vi alla party ställen och Z var mycket angelägen att gå hela vägen till ändarna av strandpromenaden och tur var väl det då längst ner i södra ändan hitta vi ett backpackerhak som hade fullmånefest. Kvällen bestod av öl och olika eldshower, träffade även två halvdryga svenska tjejer som Henning dissade när de börja tjata om vi skulle bjuda dem på öl (ölen kostar 8 kr st, men det är principsak).

Kvällen efter var det nyår och tyvärr vart detta den tråkigaste utekvällen i Boracay, inget speciellt hände förutom en jävla massa fyrverkerier eller som vår tyska dykpolare sammanfattade det: “In a country where half the population don’t have enough rice it’s sick to spend that much money on fireworks”

Sista kvällen gick vi ut med vår divemaster Jenny (Filippinsk) och det vart den mest lyckade kvällen. Höjdpunkten var när Henning lyckades transformera en lungn reggaebar till den hetaste dansscenen i hela Boracay, det gick till på följande sätt:

Vi (Henning, Z och Jenny) sitter och pratar på en reggaebar på stranden med livemusik, men då det vi sitter nära scenen är det svårt för Henning att höra vad Z och Jenny säger. Henning sitter ist och spanar på de två snyggaste brudarna på stället som sitter några bord bort och funderar på hur han i helvete han ska lyckas ragga upp dem. Efter några minuter börja tjejerna dansa framför livebandet och eftersom de ser bra ut och är halvporrigt klädda kollar alla på stället dit. Henning tar chansen och går även själv upp framför livebandet, försöker börja dansa med tjejerna men då han stjäl deras show är det lite frånvarande till en början så henning börja istället shakea loss gärnet och till publikens jubel. Tjejerna inser nu att Henning är nya stjärnan på stället och blir mer mottagliga för hans dans :) Efter några minuters dansande börja fler och flera av publiken ställa sig upp och dansa tills stora delar av hela baren står och shakear till reggaebandets toner!

Henning lyckades tyvärr inte få någon av de snygga brudarna och ursäktar sig med att de var ryssar (vilket var typ det enda Henning lyckades få ut med deras urusla engelska) och inte förstår västerlänsk uppvaktning :D

Just nu sitter vi i Kalibo där vi tidigt imorgon ska ta planet till Malapascua!

Z åker Jeepney

Boracays strand

Ute på seglingstur

Vrakdykning

Hajen ligger och sover

Såååå snygga

Z och Jenny

Fullmoon party

Mer fullmoon party

Nyårs kvällen

Henning med de ryska brudarna