Wazzup!?! Sitter i Brunei och bloggar. Dricker blåbärs milkshake, äter “svenska” köttbullar med lingonsylt och lyssnar på Armin van Buuren medans regnet öser ner utanför. Slog just ner en blixt där jag inte ens han komma till 1001 innan smällen kom.

För första gången på denna resa så har senaste dagarna faktiskt varit rätt lugna, hade bra Internet på hotellet så surfat en hel del. Men självklart klämde jag inte några aktiviteter…

En av de största anledningarna att komma hit till Borneo var att klättra Mt. Kinabalu. Tyvärr vart hela skiten än jätte besvikelse där anledningen var en kombination av tre saker:

1. Två-dagars-turerna var fullbokade så jag var tvungen att försöka göra det på 1 dag, vilket är ganska tufft (2200 fallhöjdsmeter)

2. Den andra tjejen i min grupp var rutten. Hon hade varit ute och festat kvällen innan så hon fått 1 timmes sömn och var sjuuuukt långsam.

3. Guiden var rutten. Jag fråga gång på gång om vi var i tid (är en grind man måste passera före en viss tid) var på han svarar att det var lungt. Men efter 2 timmars vandring insåg jag själv att det omöjligt kunde vara lugnt så jag gick före och för att hinna innan de stängde var jag tvungen att mer eller mindre springa upp 600 fallhöjdsmeter. Och tro det eller ej när jag väl kommer upp till grindjäveln (i tid) är den ändå stängd!!! Så fick aldrig se toppen av Kinabalu.

Vad som blev en betydligt större hit var Raftingen som jag gjorde dagen efter. Hade regnat rätt mycket innan så vart en grade 4. Efter 1 timme crazy raftingen med åtskilliga kubikmetersstora vågar splashat in i båten slutar några i båten paddla vart på båten kapsetsjar. Efter att alla spolats ner för forsen var för sig får vi till slut ordning på båten så alla kan ta sig upp igen. Efter kapsetsjningen vart stämningen i båten aningen skum där halva båten skrattar hejdlöst medan andra halvan är så rädda att de gråter. Kan ha någon att göra med nationalitet då alla som grät var Japanskor som inte kunde simma…

På kvällen hängde jag med två kvinnliga Malaysiska advokater där en av dem antagligen var rätt tät då hon precis hade kommit hem från en 18 månaders jordenrunt resa och hennes familj ägde typ ända riktiga nattklubben i Kota Kinabalu.

Senaste 24 timmarna har jag spenaderat i Brunei där jag lätt kan säga att 24 timmar är onödigt långtid då den enda sevärdheten att åka hit för är en moské som man gör på 1 timme.

Ikväll bär det av mot Sipidan där jag för första gången på denna resa kommer pumpa lite dykning, hörs snart!

På väg upp för Mt. Kinabalu

Tåget till Raftingen var trasigt så vi fick åka detta färdmedel istället.

Tyvärr inga bilder från själva raftingen, så ni får nöjja er med en bild på mina läckra outfit.

Gatustånd i Kota Kinbalu, 2 kr, eller inte...

Advokat tjejerna. Tjejen i rött hade just kommit hem från en 18 månaders jorden runt resa.

Brunei at day...

Brunei at night

IKEA har satt sina spår i Brunei

eller är det kungen kanske?

Jag lever ett tungt liv som Jetpacker...