Sitter hemma i Tullinge igen, avbröt resan…

Efter varit i Kuala Lumpur i 6 dagar flög jag ut till Makassar i Indonesien. Redan första dagen började jag känna mig lite hängig och värre blev det. De nästkommande 6 dagarna hade jag 40.3 graders feber, sprängade huvudverk, spydde, bajsa-på-mig, mardrömmar så fort jag blunda, hela kroppen verkde så jag inte kunde ligga ner, vart helt förvirrad, ensam i ett äkligt hotellrum i Indonesien. De var de värsta 6 dagarna i mitt liv och tror det har ändrat mig lite som människa.

För det första har jag insett hur otroligt lyckligt lottad man är och små missöden hemma i Sverige ofta är en baggis. Viktigaste här i livet är att få vara frisk, något som mormor alltid sagt, men först efter att ha varit riktigt sjuk själv som jag verkligen förstår vad hon menar.

Efter jag vart frisk igen bestämde jag mig för att åka hem. Mest för att Kasper tidigare bangade på resan och efter sjukdomen tappade jag helt sugen att resa.

Men resan var ändå super lyckad ända fram tills jag återvände till KL.

Höjdpunkterna på resan enligt mig:
1. Jeepturen mellan Manali och Leh
2. Dykning på Sipadan
3. Cyklingen i Leh
4. Golden Temple i Amritsar
5. Pherentian Island
6. Singpore
7. McLeod Ganj
8. Klättringen i Manali
9. Raftingen i Sabah
10. Maten i New Delhi

Besvikelser på resan:
1. Indiska bajs visum regler
2. Mt. Kinabalu
3. Jordskred i Leh
4. Taman Negara

Men det är inte slut på resandet, i mitten av November åker jag och Z ner för att fortsätta i Nepal, Bangladesh, Singapore och Thailand.

För den som är intresserad har jag sammanställt en packlista från resan: www.tegen.se/?page_id=1258