Nu har vi varit på Malapascua (tack Tim och Darko för tipset) och det har varit bra dykning och god mat!

Malapascua är känt för Threasher Sharks men tyvärr såg vi inga även fast vi var ute på 2 dyk enbart för att se hajjäveln… Däremot såg vi 2 mantor, en “mindre” på ca 1 meter och en större på ca 5 meter. Vi dök även Gato Island och några lokaldyk runt ön där sikten tyvärr var usel (4 till 8 meter) men det var fortfarande mycket bra macro life.

Henning tröttna på håret och klippte av det då det ändå bara var en rishög efter alla saltvattensdyk :)

Vad som har varit förvånansvärt bra här på Malapascua är maten, vi har ätit både Filippinskt och Italienskt. Z tycker sina Italienska fläskrulader med parmesan och spenat var bäst medans Henning gillade sin Spagetti al Nero med bläckfisk.

Under hela vistelsen här har vi hängt med ett stort gäng från Holland som bjudit oss på ölrunda efter ölrunda och vägrat att vi ska betala för oss :) Z och holländaren Max fick även en nära-döden-upplevelsen när plötsligt under middagen en kokosnöt smashade ner i armstödet precis intill dem.

Nu lägger vi dykningen på hyllan några dagar för att ist ta oss upp längs ön Palawan där grottpaddling och snorkling står på menyn.

Ha det gött!

Rakning!

På väg mot Malapascua

Solnedgång över Malapascua

Vårt hotell i Malapascua

Morgondyk för att se Threasher Sharks

Macro i Malapascua