De senaste 4 dagarna har vi rest med båt genom tiger-träsket Sundarban. Parken har fått sitt namn då det lever ca 400 människoätande tigrar i parken som i genomsnitt äter upp ca 100 människor per år. De flesta som blir uppätna är dock “infödingar” som är ute i parken för att samla honung och är allt för upptagna med att inte bli stuckna för att hinna spana efter tigrar.

På vår båt ingick följande personer:

Tom – Skön medelålders engelsman, med den perfekta BBC-accenten, som specialiserade på udda resemål på sin semester. Tidigare resmål hade bland annat varit Aralsjön och Patagonien. Hans fru följde aldrig med på dessa resor så Hennings teori vart snabbt att han valde dessa resmål för att slippa frugan. Tom vart dock magsjuk och låg i sin hytt och mådde dåligt 75% av resan.

Wendy – Jänkare som jobbar för Unicef i Bangladesh. Kallar sig själv för “opatriotisk-socialist-demokrat, precis en sån religiösahögern i USA hatar”. Wendy var helt chockad över att Henning läste John Locke och kunde den nuvarande ideologiska sammansättningen av USA:s högstadomstol.

Renate&Jens – Schweiz-Österrikare som var stammisar på denna utflykt. Z konstaterade att Renate antagligen inte hade någon naturvetenskaplig skolning i bagaget då hon bestämt hävdade att det fans en guru i Indien som kunde lära en att leva utan vatten och mat och enbart leva på sol precis som växterna (Både Z och Henning första kommentar: Men även fotosyntes behöver ju vatten!).

Under turen såg vi krokodiler, rådjur, ödlor, vildsvin, massor av fåglar men tyvärr inga tigrar…

Vad som var dock betydligt häftigare än djuren enligt Henning var landskapet och det lugn som varade inne i naturreservatet. Vattnet var alltid spegelblankt och reflekterade den perfekta himlen och det enda som störde den totala tystnaden var gräshoppornas surrande samt ett och annat fågelkvitter.

Varje morgon precis före soluppgång tog de fram en liten eka, varpå vi rodde in i små trånga kanaler som bildats av tidvattnet och spanade efter djur. Henning vart riktig imponerad över Fredriks intresse och minne för fåglar och deras namn medan Henning själv mest svor över fåglarna: “Kom ut ur buskaget, fågel-jävel, så jag kan få en bra bild”.

Ikväll drar vi vidare mot Kuala Lumpur och Singapore!

Hade varit helt perfekt om vi hade haft öl...

En traditionell fiskare lägger ut sina nät.

De kör med stora paddlar i Sundarban...

Äntligen en fågel som står i solljus!

Mr. Ödla på väg ut i vattnet.

Lokalbefolkningen samlar gräs för att lägga på hustaken.

Ute på en liten vandringstur (vi hade med oss vakter med vapen om en tiger skulle dyka upp)

Henning fotar tigerspår

Dags för ett bad...

...i lera

Mer fåglar...

Ännu mer fåglar

Vår grupp ute på en utflykt på den smått nedgångna infrastrukturen.

Ett rådjur!

En smått morgontrött fiskare ror ut till sina nät.